RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Redeschiderea pasarelei peste calea ferată: un semnal de alarmă tras de Actualitatea TV și NewsPascani.com în toamna anului 2012. Administrația locală este vinovată de moartea bărbatului accidentat de tren!

Primarul Dumitru Pantazi a ignorat, în toamna lui 2012, campania făcută de Actualitatea TV și NewsPascani.com în vederea redeschiderii pasarelei ce permite cetățenilor de pe strada Unirii și din cartierul Lunca să traverseze calea ferată.(vezi articol aici)

Deși municipalitatea a fost contactată de reporterii noștri, la acea dată, pentru a oferi soluții celor aproximativ 1000 de pășcăneni ce se duc sau vin dinspre oraş, traversând printre trenuri calea ferată, nici până astăzi această situație nu a fost rezolvată.

  

Ignoranța primarului pentru rezolvarea acestei probleme pe care Actualitatea TV și NewsPascani.com o semnalau ca fiind una foarte gravă și periculoasă, mai ales pentru elevii ce se duc zilnic la școală, a fost fatală pentru un bărbat de 50 de ani ce a fost accidentat mortal de locomotiva unui tren.

În 2012 primarul Dumitru Pantazi s-a spălat pe mâini susținând prin purtătorul de cuvânt al Primărie că pasarela închisă nu aparține instituție pe care o conduce: „Pasarela aflată la Poarta 2 REMAR nu se află în patrimoniul municipiului Paşcani, se află în proprietatea SC Remar”. (vezi articol aici)

Astfel că pasarela nefiind a Primăriei nici problema nu există în opinia primarului Dumitru Pantazi. Cetățenii de pe strada Unirii și Lunca ar trebui să traverseze calea ferată pe la trecerea de nivel cu barieră. Numai că și aici apare o problemă, până acolo neexistând trotuare, pietonii vor trebui să meargă pe acostamentul străzii riscând să fie accidentați de mașini.

Declarațiile purtătorului de cuvânt sunt contrazise de directorul VFU Electroputere  Pașcani, fostul Remar SA, Cătălin Cornea, care susține că pasarela aparține Primărie deoarece aceasta este construită pe domeniul public. 

Primarul Pantazi nu a vrut să explice cum de pasarela este în proprietatea Remar SA dacă ea este construită în afara curții acestei societăți. Mai mult, căile de acces ale acesteia se află pe domeniul public, iar pasarela este o construcție fixă cu fundație, concluzia fiind doar una singură: ea este o cale de acces și deci un bun de utilitate publică care conform legii se află în administrarea autorității locale, respectiv Primăria Pașcani.

Îi atragem atenția, din nou, primarului Dumitru Pantazi că o importantă parte dintre cei care traversează calea ferată prin acest loc interzis sunt elevii care trebuie să ajungă la şcolile în care învaţă. Iar dacă un bărbat de 50 de ani a fost accidentat în plină zi de o locomotivă, riscurile ca un copil să pățească același lucru sunt și mai ridicate.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Credincioșii cărora li se percep taxe de înmormântare trebuie să reclame aceste fapte protopopiatelor de care aparțin acele parohii

Redacția

Reprezentanţii Aeroportului Iaşi fac precizări în urma inconvenientelor provocate de ceaţa din ultimele zile

Ema Roman

13 morminte, jefuite într-o singură noapte, în Dâmbovița. Din cavoul unui copil de doi ani hoții au furat bani și bijuterii

Redacția
Încarcă...