RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
SănătateSocial

Ștefan Cristian Romașcan suferă de o boală cruntă! Băiatul are nevoie urgent de sânge pentru a trece peste această grea încercare!

Ștefan Cristian Romașcan, în vârstă de 9 ani, este internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria” Iași, secția de Oncologie, după ce a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută. Băiatul are nevoie de sânge pentru a putea continua lupta cu boala.

Leucemia acută limfoblastică, cunoscută și ca leucemie acută limfocitică, este un tip de neoplasm al celulelor albe sanguine. Celulele leucemice invadează torentul sanguin, dar pot acapara întreg organismul – nodulii limfatici, splina sau sistemul nervos central. Boala avansează rapid, în doar câteva luni putând cauza decesul pacientului.

Ștefan Cristian Romașcan are doar 9 ani și a fost diagnosticat recent cu leucemie limfoblastică acută. Pe fondul unor probleme respiratorii, în data de 28 octombrie 2022, băiețelul a ajuns la Spitalul Județean din Suceava. De aici a fost trimis în regim de urgență la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria” Iași, cu diagnosticul de leucemie limfoblastică acută.

Ștefan este un băiețel vesel și optimist, este pasionat de sport, în special de fotbal, și luptă cu toate forțele ca să se facă bine, însă pentru aceasta are nevoie și de susținerea și ajutorul celor din jur.

  

Viața familiei Romașcan s-a schimbat la 180 de grade din momentul în care medicii l-au diagnosticat pe Ștefan cu leucemie. Părinții lui Ștefan au fost puși în situația de a lupta cu toate mijloacele pentru viața copilului lor. De la nevoia de a asigura traiul zilnic pentru cei trei copii ai lor, mama și tatăl se împart acum între spital, muncă și copii, dar fac totul ca să fie alături de Ștefan în această perioadă de cumpănă.

 Ștefan Cristian Romașcan are nevoie de sânge pentru a putea continua să ducă lupta cu această boală cruntă de care suferă. Ieșenii ce doresc să doneze sânge pentru Ștefan Cristian Romașcan trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine Iași. Donatorii sunt rugați să specifice numele persoanei pentru care li s-a recoltat sânge.

Și Asociația „Teona Ariana” Suceava a venit în ajutorul lui Ștefan Cristian Romașcan, inițiind o strângere de fonduri pentru a sprijini familia care este greu încercată în această perioadă. Astfel, reprezentanții asociației doresc să-i redea băiețelului speranța că va reuși să joace fotbal, că va reveni la școală fără suferință și că se va bucura de compania colegilor săi. Prin intermediul unei donații cât de mici, Ștefan poate să aibă din nou o viață normală și să se bucure de farmecul copilăriei, alături de ceilalți doi frați ai săi.

Persoanele care doresc să-i ajute Ștefan Cristian Romașcan și pe familia sa care trece acum prin momente grele din punct de vedere financiar, dar nu numai, pot dona în unul dintre următoarele conturi:

în lei: RO03BACX0000002109403003,

în euro: RO30BACX0000002109403002.

Beneficiar: Asociația Teona Ariana Suceava.

Trebuie specificat că asociația nu percepe niciun comision, toate donațiile și sponsorizările urmând a fi folosite strict pentru Ștefan Cristian Romașcan.

www.bzi.ro

Related posts

1051 de beneficiari din Pașcani vor primi pachete cu alimente de la Uniunea Europeană

Oana Cordoneanu

Testele rapide antigen costă între 30 și 68 lei, comparabil cu cele vândute în alte țări – Consiliul Concurenței

Redacția

Sănătate cu flori de vară – Teiul, salcâmul şi trandafirul. Ce boli tratează

Redacția
Încarcă...