NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Record de decese în Germania în prima zi de lockdown. Angela Merkel insistă asupra respectării regulilor

Record de decese în Germania consemnat chiar în prima zi de lockdown, iar Angela Merkel insistă asupra pericolului acestei situații. Totodată, cancelarul german cere populației să ia în serios regulile ce trebuie respectate.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr-record de decese – aproape 1.000 de oameni au murit din cauza COVID-19. Bilanțul negativ vine exact în ziua în care au intrat în vigoare restricțiile dure cerute de Angela Merkel.

Cancelarul german Angela Merkel a insistat asupra pericolului reprezentat de valul doi de coronavirus și a cerut populaţiei să ia în serios situaţia actuală.

„Unii oameni sunt hotărâţi să facă breşe în regulile privind combaterea coronavirusului în Germania în încercarea de a le ocoli. Un astfel de comportament este devastator”, a declarat cancelarul Angela Merkel.

  

Record de decese în Germania în prima zi de lockdown

Germania a intrat miercuri într-un „lockdown” național mult mai strict, care va dura până pe cel puțin pe 10 ianuarie 2021. Cele mai afectate sunt școlile și magazinele, care până acum erau deschise în lockdown-ul parțial impus de peste o lună și jumătate, doar restaurantele și barurile fiind închise.

Institutul german Robert Koch a raportat miercuri un număr record de 952 de decese, cea mai mare cifră zilnică de decese din țară de la începutul pandemiei de coronavirus.

Recordul anterior, stabilit acum mai puțin de o săptămână, a fost de 598, relatează Deutsche Welle. Noile restricții au fost cerute în urmă cu o săptămână de Merkel după ce bilanțul deceselor înregistrează o creștere constantă în ultima perioadă. Se așteaptă ca aceste măsuri dure să rămână în vigoare cel puțin până pe 10 ianuarie.

Vaccinul anti-COVID, cadou de Crăciun pentru țările UE

bzi

Advertisements

Related posts

Germania doreşte să reducă aproape la zero zborurile internaţionale

Redacția

Zeci de mii de servere au ars în timpul unui incendiu în Franța. Milioane de site-uri din întreaga lume au picat

Redacția

Elveția, obligată de CEDO să plătească daune unei cerșetoare din România, care a primit o amendă prea mare

Redacția
Încarcă...