NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pintilie explică situația de la Gâștești: Fosta administrație nu a achiziționat servicii de dirigenție de șantier!

Situația străzilor din Gâștești ce au devenit impracticabile, după ce societatea comercială care se ocupă de extinderea rețelei de gaz a efectuat lucrări în bătaie de joc, a fost comentată astăzi de primarul Marius Pintilie într-o conferință de presă.

Acesta a declarat că situația din Gâștești este impracticabilă și a anunțat că a trasat sarcină polițiștilor locali să verifice dacă lucrările au fost făcute cu respectarea legii. Primarul Pintilie a mai explicat că a luat legătura zilnic cu constructorul, însă muncitorii trimiși pentru a remedia situația nu au reușit să facă mare lucru, motiv pentru care astăzi mașina de gunoi s-a împotmolit pe strada Grădinilor. Șeful administrației publice a mai declarat că nu are o colaborare bună cu constructorul și că acesta nu realizează că acolo trăiesc oameni care au dreptul de a veni și pleca de acasă pe drumuri normale.

„Este o situație inacceptabilă acolo, avem un constructor, care din punctul meu de vedere, nu a respectat procedurile de lucru astfel încât să nu afecteze străzile din suburbia Gâștești. Am dispus încă de luni somarea acestui constructor să aducă străzile la condițiile normale de trafic. Am trimis Poliția Locală să constate dacă sunt încălcări de legislație în ceea ce privește modul în care se realizează extinderea rețelei de gaz și racordurile proprietăților la ea. Din păcate, deși luni, marți și miercuri am avut o comunicare cu constructorul, acesta a trimis în zonă câțiva salariați care au încercat să îndrepte anumite greșeli, din păcate însă foarte puțin, iar astăzi am avut o situație în care o mașină de salubritate s-a împotmolit pe strada Grădinilor, Am trimis o echipă de la Gospodăria Comunală cu utilajele pe care le avem în dotare, să facem în așa fel încât să-i scoatem pe cei de la salubritate de acolo. Am sunat și constructorul acum o jumătate de oră, însă acesta nu-mi mai răspunde la telefon, Amplsasamentul este predat constructorului, el este în perioada contractuală de lucru și mi-aș fi dorit să am o colaborare bună cu acesta, iar el să înțeleagă că acolo trăiesc oameni care au dreptul să ajungă acasă sau să plece de acasă pe un drum normal”,  a explicat situația Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Întrebat dacă lucrarea este supravegheată de un diriginte de șantier, primarul Marius Pintilie a explicat că contractul semnat de vechea administrație a municipiului nu a prevăzut așa ceva.

  

„Din păcate se pare că nu. Ăsta este adevărul. Acesta este contractul făcut de administrația trecută”, a dezvăluit Pintilie.

Reamintim că, weekendul trecut pe Facebook au apărut filmări cu străzi din suburbia Gâștești impracticabile din cauza efectului ploilor asupra șanțurilor astupate de constructor în bătaie de joc.

Advertisements

Related posts

Am intrat în a doua etapă de relaxare. Noile reguli valabile de la 1 iunie

Redacția

31 martie, ședință ordinară de Consiliu Local Pașcani. Vezi ordinea de zi

Redacția

Demers secret al executivului contra intereselor angajaților din subordinea Primăriei. 500 de salariați riscă să nu-și primească drepturile la timp

Marius Parteni
Încarcă...