RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Record de cereri de azil în Germania, în ultimii patru ani

În 2021, Germania a înregistrat cel mai mare număr de cereri de azil din ultimii patru ani, potrivit ultimelor date ale Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF). În 2017, peste 222.600 de persoane au cerut azil.

Astfel, în 2021, au fost depuse 190.800 de cereri de azil în ţară. Aproximativ 148.000 dintre solicitanţi erau străini care cereau azil în Germania pentru prima dată. În jur 17,5% dintre aceste cereri au fost pentru copii cu vârste sub un an, care s-au născut în Germania.

Potrivit cifrelor Ministerului de Interne, cel mai mare grup de persoane care au solicitat azil în Germania, peste 70.000, provin din Siria, unde războiul civil continuă și astăzi. De altfel, de când a început lupta în Siria, cel mai mare număr de solicitanți de azil în Germania l-au reprezentat sirienii.

De asemenea, numărul persoanelor din Afganistan care au solicitat azil a crescut după ce talibanii au pus mâna din nou pe putere în ţară, în urma retragerii abrupte a americanilor în august 2021. Astfel, peste 31.000 de afgani au solicitat azil în Germania în 2021.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

California vrea să plătească 1,2 milioane de dolari despăgubiri pentru fiecare locuitor de culoare

Redacția

Prețurile produselor industriale sunt în scădere în Uniunea Europeană, inclusiv în ROMÂNIA

Redacția

Efectele Brexit: Exporturile britanice de alimente și băuturi către UE au scăzut cu peste două miliarde de lire în primul trimestru din 2021

Redacția
Încarcă...