NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Recomandările Consiliului Europei pentru România: de la legile Justiției până la hotărârile CEDO neexecutate

Ultimul raport de monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind România arată atât evoluțiile pozitive pe diferite teme, dar vine și cu recomandări de îmbunătățire. 

APCE

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei are următorul plen în octombrie FOTO Arhivă

Ireversibilitatea și sustenabilitatea acestui progres au fost puse sub semnul întrebării de evoluțiile din 2017-2019, în special în domeniile justiției și luptei împotriva corupției. Cu toate acestea, Adunarea constată cu satisfacție că aceast revers (n.r.- democratic) a fost depășit cu succes și România a revenit pe calea reformelor”, se arată în Raportul de monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind România

  

Adunarea apreciază reformele structurale aflate în desfășurare ale sistemului judiciar românesc, menite să abordeze o serie de preocupări formulate, inter alia, de Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) și Grupul de state împotriva corupției (GRECO). Strategia de Dezvoltare a Justiției pentru perioada 2022-2025 adoptată de Guvern la 30 martie 2022 stabilește obiective clare în acest sens și este însoțită de un mecanism de monitorizare”, arată raportul.

Advertisements
Advertisements

În același timp, Adunarea salută eforturile din cadrul sistemului judiciar de combatere a corupției și în special adoptarea de către Consiliul Superior al Magistraturii a „Planului de Integritate”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ambasada SUA în Belarus își suspendă operațiunile, pe fondul amenințării atacurilor ruse din Ucraina

Redacția

O femeie a pierdut 5.000 de euro într-o parcare. Un tânăr care trecea pe acolo a crezut că a dat norocul peste el

Redacția

Românii pot intra în Cipru doar cu test negativ pentru COVID-19 şi autorizaţie de călătorie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site