RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rățoi și Pintilie, replică la acuzele lui Olariu, cu privire la o locație a primăriei

După ce consilierul local Sorin Olariu a publicat pe rețelele de socializare o filmare în care arăta modul în care sunt depozitate toaletele publice, tarabele și mobilierul stradal într-o locație a municipiului Pașcani, denumită Stația Raizer, astăzi șefii primăriei au oferit explicații pe acest subiect.

Olariu acuzase în filmare, săptămâna aceasta, că locația respectivă este dezorganizată, iar mobilierul stradal și niște toalete publice sunt ținute în aer liber, în bătaia ploii și a soarelui. Întrebat în conferința de presă, susținută astăzi, despre situația semnalată de consilierul local, viceprimarul Cristian Rățoi a explicat că mobilierul stradal este conceput pentru a fi ținut în ploaie și vânt, în timp ce tarabele filmate sunt scoase din uz.

„În primul rând obiectivul nostru, a celor de la Gospodăria Comunală, este ca orașul să arate bine. În al doilea rând, câte am avut de făcut în oraș, nu prea ne-am mai lăsat timp să ne ocupăm de Stația Raizer. Și sincer să fiu, nu știu cât cunoaște domnul consilier, dar că pui mobilierul depozitat în Stația Raizer ori că îl pui în oraș, tot în soare și ploaie stă. Faptul că noi l-am pus în stația Raizer a fost cu un anumit scop. În primul rând, nu aveam vremea prielnică pentru a monta tot ce înseamnă bănci și în al 2-lea rând  mai sunt unele modificări de făcut pe Esplanada.În al treilea rând, sunt lucrări pe care le vor efectua ApaVital prin zonele din oraș, unde avem de gând să amplasăm bănci și coșuri și nu cred că ar fi bine  să le punem și apo să le remontăm. Referitor la ce a găsit, el v-a zis că sunt tarabe și noi tocăm bani pe tarabe, ar fi trebuit să se uite puțin la tarabele alea, pentru că sunt tarabele care au fost uzate, fără uși sau care sunt pocnite, deci alea nu le mai putem folosi”, a replicat Cristian Rățoi viceprimarul Municipiului Pașcani.

Explicații pe acest subiect au fost date și de primarul Marius Pintilie, care a admis că situația de la Stația Raizer ar trebuie îmbunătățită și a atras atenția că acum lucrurile arată mult mai bine față de anul 2020 când a preluat conducerea municipiului. Pintilie a mai concluzionat că Olariu nu are ce să mai filmeze negativ în oraș, deoarece acesta e curat, și caută locuri „de la dos” pe care să le expună.

  

„Stația Raizer este la noi ca un fel de magazie. Bineînțeles că în magazie acolo depozitezi lucruri care vin temporar, vin, pleacă, se mai casează.Cred că situația de la Stația Raizer într-adevăr trebuie îmbunătățită, dar astăzi este mult mai bine față de ce era în 2020.Pentru că noi am făcut în fiecare an, conform legii casări pe care cei dinainte n-au reușit să le facă, pentru că e o muncă destul de complicată să te duci să faci inventariere și casare cu toate procedurile de rigoare prevăzute prin lege și am eliberat din spații, s-au mai reabilitat câte ceva pe acolo și mai este încă mult de muncă în continuare. Acum știți cum e, a început să fie curat în oraș, nu prea ai ce să mai filmezi. Ce să mai faci acum? Mai cauți o zonă de la dos numai ca să ieși în evidență că arăți oamenilor că ai făcut și tu ceva”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Related posts

Situaţia actuală a drumurilor judeţene închise traficului rutier

Redacția

Rezultate sub nota minimă de promovare la concursul pentru funcția de director al Direcției de Asistență Socială Pașcani

Răzvan Grecu

A fost publicată Ordonanța de urgență privind recalcularea facturilor eronate la energie și gaze naturale

Redacția
Încarcă...