NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Raport: Buretele de pe stâlpii şi tavanul din Colectiv nu era îmbibat cu substanţe inflamabile

Raportul realizat de Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) arată că buretele de pe tavanul şi stâlpii din Clubul Colectiv NU era îmbibat cu substanţe inflamabile, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public. Potrivit expertizei judiciare, în urma unui experiment făcut în condiţii similare celor din club, focul s-a propagat la fel de repede ca în seara tragediei, adică puţin peste un minut.

  

 

Conform raportului realizat de Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, buretele cu care era căptuşit tavanul Clubului Colectiv, precum şi stâlpii din interior NU era îmbibat cu subtanţe inflamabile.

Potrivit documentului care numără 400 de pagini, experimentele efectuate în cadrul anchetei arată că viteza de propagare a flăcărilor a fost aproape aceeaşi ca durată ca şi în cazul incendiului din club. Camerele de supraveghere demonstrează că incendiul s-a propagat într-un interval de un minut şi 19 secunde, scrie b365. ro.

Citiți articolul integral pe Gandul.info                         

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cum erau cenzurate filmele de către comunişti. Scandalul pe care Elena Ceauşescu l-a făcut când a văzut ”veveriţa frivolă” laTeleenciclopedia

Redacția

Ziua în care Lady D şi Prinţul Charles şi-au făcut publică logodna.

Redacția

Ce ascund poftele alimentare și când este cazul să ne îngrijorăm?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site