NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De ce unii oameni au halucinaţii. Iată ce se întâmplă în creierul lor


Oamenii de știință de la Universitatea din Cardiff cred că pot ajuta la explicarea faptului că unii oameni sunt predispuși la halucinații și, împreună cu colegii lor de la Universitatea din Cambridge, au studiat natura predictivă a creierului uman. Rezultatele au fost publicate în revista “Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Ei au pornit de la ideea că halucinațiile se produc din cauza tendinței creierului uman de a interpreta lumea folosind cunoștințele anterioare și predicțiile. Studiul a examinat dacă creierul uman, creând această imagine a lumii, contribuie la psihoză.

Cercetarea a constat în studierea a 18 de persoane care au suferit de semne foarte timpurii de psihoză menționate la un serviciu de sănătate mintală al NHS Foundation Trust din comitatul Cambridgeshire și din orașul Peterborough, conform Agerpres.

Ei au comparat rezultatele cu cele obținute de la 16 voluntari sănătoși. Ambele grupuri au fost întrebate dacă ar putea avea sens niște vagi imagini în alb-negru. Toate aceste imagini au fost prezentate apoi în culorile originale pentru a îmbunătăți capacitatea creierului de a înțelege imaginea ambiguă prezentată anterior.

La persoanele cu semne timpurii de psihoză nu s-a înregistrat o îmbunătățire mai mare a performanței, comparativ cu grupul de control format din oameni sănătoși, au constatat cercetătorii.

Specialistul Naresh Subramaniam de la Universitatea din Cambridge a spus că aceste constatări sunt importante deoarece ele spun că apariția de simptome cheie ale bolilor psihice poate fi înțeleasă în termenii unui echilibru alterat al funcțiilor normale ale creierului.

Citește restul articolului pe Realitatea.Net

Advertisements

Related posts

Realitatea virtuală ar putea fi folosită la tratarea depresiei

Redacția

Transgaz: Nu este cazul să declanșăm situație de urgență în alimentarea cu gaze, în ciuda temperaturilor foarte scăzute

Redacția

Trei paşi pentru o sănătate de fier: cei mai puternici antioxidanţi care curăţă colonul intoxicat şi-l apără de cancer

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site