RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rabla 2024 – Tot ce trebuie să știi despre programul care începe marți dimineață

În data de 19 martie începe programul Rabla (ediția 2024) și bugetul total este de 1,3 miliarde lei. Programele se vor desfășura în etape, a doua fiind programată să înceapă în 19 august. La Rabla Clasic, prima de casare se menține la 7.000 lei, iar la Rabla Plus, pentru o full-electrică, ecotichetul scade la 25.500. Ce este nou la Rabla 2024 și ce rămâne la fel?

RableFoto: Marko583, Dreamstime.com

Din 19 martie 2024, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.

  

Rabla Plus 2024

Rabla Plus are buget de peste trei ori mai mare decât Rabla Clasic, ministerul Mediului dorind să încurajeze cumpărarea de mașini electrice și hibride. Ecotichetul pentru cei care vor să-și ia mașină electrică scade la jumătate, România având până acum una dintre cele mai mari subvenții din UE pentru cumpărătorii de mașini electrice (peste 9.000 de euro). La Rabla Plus 2024, subvenția/mașină scade la jumătate.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Războiul a făcut aproape 30.000 de victime în Gaza, bombardată de Israel, potrivit Hamas

Redacția

Noi dispute în Parlament. Simion, despre Pavel Popescu: „E o caricatură”. Reacţia liberalului: „Se comportă ca un separatist”

Redacția

A murit cântărețul Franco Gatti, unul dintre fondatorii grupului Ricchi e Poveri

Redacția
Încarcă...