RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Puteţi plăti taxele locale pe net folosind CNP-ul. Nu vă mai trebuie parolă

După ce primiţi datele de conectare pe ghiseul.ro, puteţi vedea şi ce taxe aveţi de plătit.

 

Achitarea online a impozitelor şi taxelor locale a fost simplificată major de către autorităţile centrale. Orice ieşean care vrea să evite cozile de la ghişee are acum op­ţiunea de a achita dările online, fără a mai fi necesar să se deplaseze la Primărie pentru a intra în posesia datelor de acces pe Ghiseul.ro (sistem electronic de plăţi online gestionat de stat). Măsura este valabilă doar pentru persoanele fizice.

  

Astfel, în baza CNP-ului şi a datelor de pe cardul personal, Ghiseul.ro furnizează în mai puţin de un minut datele de acces la o adresă de e-mail menţionată de utilizator.

De precizat că Primăria Municipiului Iaşi este înrolată în sistem de la jumătatea anului trecut, dar, până în prezent, doar circa 500 de ieşeni au ales să achite taxele şi impozitele online, cu toate că plata nu prevede un comision pentru utilizator. Odată conectat la Sistemul Naţional Electronic de Plată Online disponibil la Ghiseul.ro, un utilizator poate vedea ce obligaţii de plată are la Direcţia Finanţelor Publice Locale (DFPL).

De menţionat că, deocamdată, sistemul nu este interconectat cu cel al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, astfel că obligaţiile de plată către stat nu pot fi încă achitate prin intermediul platformei Ghiseul.ro.

O altă reglementare anunţată de guvern la sfârşitul săptămânii trecute constă în faptul cătermenul până la care contribuabilii pot plăti impozitul/taxa pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport şi pot beneficia de bonificaţia stabilită de consiliul local, în cazul Iaşului de 5%, a fost prelungit până la 30 iunie. În anii anteriori, termenul era ziua de 31 martie.

De asemenea, Guvernul a mai prelungit cu două luni, până la 31 mai, termenul până la care persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinaţie mixtă sau nerezidenţială pot depunedeclaraţia privind destinaţia clădirii. 

În acelaşi timp, tot până pe 31 mai a fost prelungit şi termenul până la care persoanele juridice pot depune de­claraţia privind clădirile pe care le deţineau în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinaţia şi valoarea impozibilă a acestora.

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Unitatea Militară Muncelul de Sus caută referent de specialitate la Compartimentul achiziții publice

Redacția

S-a deschis Kaufland Pașcani. Este magazinul cu numărul 82 din țară

Oana Cordoneanu

Cum împarte România banii de la UE pentru autostrăzile și drumurile expres din Moldova

Redacția
Încarcă...