RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Undă verde pentru finanţările nerambursabile

La sfârşitul acestei săptămâni, consilierii judeţeni vor aproba Programul pentru acordarea de finanţări nerambursabile în anul 2016 pentru activităţi nonprofit de interes judeţean. 

Banii vor veni din vistieria Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi iar programul este împărţit în două sesiuni, una de selecţie exclusivă a proiectelor culturale şi proiectelor sociale, şi alta de selecţie exclusivă a proiectelor de tineret. Sesiunea de selecţie a proiectelor culturale şi proiectelor sociale, implementare şi plata acestora este cuprinsă în intervalul martie 2016 – 16 decembrie 2016, iar sesiunea de selecţie a proiectelor de tineret, implementare şi plata acestora este cuprinsă în intervalul aprilie 2016 – 16 decembrie 2016.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

  

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 „Scopul programului este stimularea persoanelor fizice sau juridice fără scop patrimonial, asociaţii ori fundaţii constituite conform legii sau a cultelor religioase recunoscute conform legii, care desfăşoară activităţi culturale, sociale sau de tineret, pentru realizarea unor obiective de interes public local. Se urmăreşte accesul tinerilor la specializare profesională, asigurarea condiţiilor adecvate integrării socio-profesionale a tinerilor, conform necesităţilor şi aspiraţiilor acestora şi promovarea dialogului intercultural ”, au precizat reprezentanţii CJ Iaşi.

Astfel, pentru anul acesta, suma alocată programului este de 750.000 şi va fi împărţită astfel: 350.000 pentru capitolul cultură, recreere şi religie, 200.000 pentru asigurări şi asistenţă socială şi 200.000 pentru tineret. Cuantumul contribuţiei de la bugetul judeţului este, la capitolul cultură scrisă, de maxim 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 15.000 lei şi maxim 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului pentru alte proiecte culturale, sociale şi activităţi de tineret, dar nu mai mult de 25.000 lei. 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Guvernatorul Băncii Angliei avertizează că vor exista prețuri „apocaliptice” la alimente

Redacția

Seceta a afectat mai bine de o jumătate de milion de hectare de culturi

Redacția

Asigurații City Insurance vor fi despăgubiți din fondul de garantare. Ministrul Finanțelor: Îi ajutăm cu bani

Redacția
Încarcă...