NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Puteţi muri aşteptând. Ambulanţa din Iaşi foloseşte maşini care trebuiau casate

Solicitările către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi sunt preluate cu greu, din cauza numărului mic de autospeciale. De ani de zile, numărul maşinilor a început să scadă, după ce mai multe au fost scoase din funcţiune, dar nu au mai fost înlocuite cu altele noi.

 

Situaţia se va înrăutăţi şi mai tare, iar maşinile vor ajunge mult mai greu la un bolnav. Asta deoarece 17 autoturisme au fost casate recent, iar alte zece sunt cu aprobare de casare, iar în perioada următoare nu vor mai putea fi folosite. Momentan, conducerea a refuzat scoaterea celor zece maşini din uz, pentru că fără el nu ar mai putea să-şi desfăşoare activitatea deloc. În judeţul Iaşi nu sunt decât 66 de autosanitare, iar minimum necesar ar fi de 90.

  

„Din cele 66, şapte sunt ambulanţe pentru consultaţii la domiciliu, deoarece nu au targă. Este foarte greu, iar din cauza lipsei unor maşini ajungem greu la solicitări. O problemă este şi faptul că multe dintre maşini sunt vechi şi au peste 600.000 de kilometri parcurşi”, a declarat Mircea Ursu, director tehnic al SAJ Iaşi.

Conducerea a făcut o adresă către Ministerul Sănătăţii, prin care a semnalat problemele cu care se confruntă. Reprezentanţii SAJ nu au primit încă niciun răspuns, dar speră că Ministerul Sănătăţii le va da câteva ambulanţe, pentru a se putea descurca.

sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Indemnizaţii de peste 2400 de lei pe lună pentru familiile monoparentale

Redacția

Vine năpasta peste judeţul Iaşi. Apa a început să fie raţionalizată

Redacția

Lucrări realizate greșit! Situație semnalată pe strada Grădiniței (FOTO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site