RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSA Pașcani la mila ApaVital: Operatorul județean nu vrea să achite serviciile de canalizare

ApaVital refuză să achite către Prest Serv Apa serviciile de canalizare pe care la momentul de față le prestează operatorului aparținând municipalității. Vorbim de transportul apelor uzate și epurarea acestora, procese care la ora actuală sunt realizate de către PSA Pașcani.

 

Numai până în prezent ApaVital ar trebui să plătească pentru o cantitate de aproximativ 400.000 mc de apă care a ajuns în stația de Epurare. Cantitatea este atât de mare datorită faptului că în luna iulie s-au înregistrat importante cantități de precipitații, pe lângă cele ajunse din procesele tehnologice ale unor societăți sau apele uzate.

  

“Noi am transmis un preț de 1,38 lei pe fiecare mc, dar nu am primit nici un răspuns. Vom vedea ce se va decide“, a susținut Ioan Prisecaru, directorul PSA Pașcani.

Directorul ApaVital susține că încă nu a primit un preț pentru mc din partea PSA Pașcani, dar susține că ar dori să achite alte servicii care s-ar ridica la cost mult mai mic.

“Prețul trebuie avizat de ANRSC. Noi nu am plătit nimic până acum, pentru că nu am avut un preț pe metru cub. Eu le-am solicitat să ne factureze toate cheltuielile pe Stația de Epurare, cu suport în spate pe fiecare cheltuială”, ne-a declarat Ion Toma, directorul general ApaVital Iași.

În realitate reprezentantul operatorului județean refuză fără motiv să achite 552.000 lei către PSA, invocând faptul că Stația de Epurare a fost recepționată, iar conform contractului de delegare ar trebui să fie deja preluată de ApaVital. Acest subiect a fost discutat astăzi cu primarul Dumitru Pantazi, edilul local fiind de partea operatorului județean.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Accesul pe terenul de fotbal CSM Pașcani, permis doar pentru competițiile organizate de clubul sportiv! (foto)

Carmen Bălăceanu

Noutăți legate de punerea în funcțiune a rețelelor de gaz din Gâștești

Marius Parteni

Dezbatere publică pe cuantumul taxelor și impozitelor locale aferente anului 2023! Acestea vor fi majorate cu procentul inflației de pe anul 2021!

Răzvan Grecu
Încarcă...