RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Protopopul municipiului, precizări importante pe tema administrării cimitirelor

Preotul Gheorghe Muraru, protopopul Pașcaniului și zonelor arondate, a oferit astăzi un prim răspuns la demersul autorităților locale, pe marginea proiectului de regulament privind organizarea și funcționarea cimitirelor de pe raza Primăriei Pașcani.

Acesta a ținut să precizeze că subiectul este, din punct de vedere al bisericii, unul ușor rezolvabil. Luni, 23 octombrie, cu prilejul ședinței lunare a preoților, s-a discutat și despre acest regulament de funcționare al cimitirelor.

“Dacă este să ne raportăm la cimitirile din cadrul parohiilor din suburbii, propunerea și solicitarea noastră este aceea de a fi încredințate spre administrare, fără taxe suplimentare, parohiilor ce le-au gestionat și până acum”, a fost un prim aspect adus în discuție de către protopopul Gheorghe Muraru.

Cât privește organizarea și gestionare activității din noul cimitir, din cartierul Fântânele, dar și a celui de pe strada Grădiniței, părintele protopop a mai subliniat că este de acord cu propunerea Primăriei privind organizarea activității, atât în cimitirul de pe strada Grădiniței, dar și a celui din cartierul Fântânele.

  

“Discuția de luni, din cadrul ședinței lunare, pe acest subiect, a fost dorința preoților! Ne dorim ca cele din suburbii să rămână la biserică, iar cele viitoare să fie administrate de mireni”, a mai subliniat protopopul Gheorghe Muraru.

Related posts

Undă verde pentru „drumul gunoaielor” de la Ruginoasa

Redacția

Rabla pentru electrocasnice începe în 14 mai. Ce produse intră în program

Redacția

Intervenție a muncitorilor de la Gospodăria Comunală, pentru tăierea unei sălcii

Marius Parteni
Încarcă...