RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Protest al comunității moldovene și românești din Mestre, Veneția, după ce a rămas fără biserică / Slujbele se țineau într-o biserică grecească, însă proprietarul refuză să-i mai găzduiască / ”Municipalitatea din Veneția să găsească o soluție și pentru noi”

Ortodocșii moldoveni și români au defilat duminică prin Mestre, cerând să se întoarcă la biserica lor, anunță La Nuova.  Mestre este un oraș aparținând regiunii Veneto, fiind extinderea Veneției pe continent.

Protestul desfășurat duminică a fost unul non-violent și a fost condus de Anatolie Bitca, anunță presa italieni. Comunitatea ortodoxă moldovenească, românească dar și est-europeană, în interiorul căreia se află ucraineni și georgieni, care adună peste cinci mii de persoane au găsit din septembrie lacăte pe porțile bisericii pe care o foloseau, biserica neogotică a fostului spital Umberto I din Mestre.

Biserica Nașterii a fost dată în folosință în comodat Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din Italia, care își are sediul în catedrala San Giorgio dei Greci printr-un acord cu municipalitatea, în anul 2015. Dar care, de fapt, a fost întotdeauna îngrijită și folosită de comunitatea moldovenească, din ce în ce mai numeroasă în această zonă.

Au trecut câțiva ani, populația comunităților orientale a crescut și ea în Mestre, iar când arhiepiscopul bisericii, Gennadios Zervos, a murit în 2020, politica noului mitropolit Stavropoulos Polykarpos s-a schimbat.

  

În septembrie, părintele Bitca și oamenii săi s-au trezit cu ușa închisă, iar bătălia a ajuns în instanță.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FOTO Meciul Oțelul – Universitatea Craiova, în pericol de amânare – Cum arată stadionul din Galați

Redacția

Proiect legislativ: Mandatul primarilor să înceteze de drept dacă sunt arestaţi preventiv

Redacția

Un român și trei ruși, anchetați de serviciile secrete din Ucraina pentru contrabandă cu armament

Redacția
Încarcă...