RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Propunere: servicii medicale şi tratamente personalizate pentru bolnavii de cancer

Pacienţii cu afecţiuni oncologice ar putea beneficia începând de anul viitor de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate.

 Ca noutate anunţată de conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate este introducerea testărilor genetice la bolnavii de cancer pentru stabilirea schemelor terapeutice personalizate şi care ar putea duce la o creştere a ratei de răspuns a pacienţilor la tratamente. „Deocamdată, nu se ştie nimic sigur pentru că noul contract cadru se află în faza de discuţii şi negocieri cu toţi factorii implicaţi în sistem. Dar se intenţionează introducerea testelor genetice pentru a se realiza tratamente ţintite pe pacient. Propunerea a venit din partea industriei farmaceutice şi este agreată de conducerea CNAS care a făcut şi o invitaţie la negocieri tuturor celor care deţin autorizaţii de punere pe piaţă a acestora. Rămâne însă de văzut dacă există şi suportul financiar pentru acest lucru”, a declarat Radu Ţibichi, director general CNAS Iaşi

  

Prin noul contract cadru ce urmează ca până la sfârşitul anului să fie încheiat cu furnizorii de servicii medicale, CNAS intenţionează să pună accent pe depistarea şi tratarea bolilor grave, care au costuri mari de îngrijire, şi asta în condiţiile în care incidenţa afecţiunilor oncologice este în creştere.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Related posts

Doar Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a angajat personal în perioada stării de pandemie

Marius Parteni

Asiguraţii au dreptul la concediu medical de prevenţie

Redacția

Un al patrulea deces suspect în anturajul lui Putin într-o săptămână

Redacția
Încarcă...