RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Proiect pentru anularea măsurilor privind limitarea plăților cash

Liberaliul Adrian Cozma au depus în Parlament un proiect de lege care anulează noile limitări privind plățile cash, introduse de Guvernul printre noile măsuri fiscal-bugetare adoptate. Președintele PNL, Nicoale Ciucă, a anunțat anterior că măsura limitării tranzacțiilor cash trebuie revizuită cât mai urgent.

Liberalii au depus un proiect pentru anularea măsurilor introduse de Cabinetul Ciolacu FOTO Mediafax

Liberalii au depus un proiect pentru anularea măsurilor introduse de Cabinetul Ciolacu FOTO Mediafax

Inițiativa propune revenirea la vechile plafoane, după ce la 1 noiembrie au intrat în vigoare o parte din noile măsuri fiscale, printre care și limitarea plăților cash la comercianți.

  

Astfel, de la 1 noiembrie se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică. De asemenea, sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, dar și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei.

„Prin prezentul proiect de act normativ, propunem revenirea la plafoanele de utilizare a numerarului pentru plăți/încasări, la 5.000 de lei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Coaliția a ratat plafonarea sporurilor nesimțite

Redacția

Proiectul de desfiinţare a SIIJ, adoptat de Camera Deputaţilor, după o şedinţă cu scântei

Redacția

Ciolacu a trimis Corpul de Control la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități

Redacția
Încarcă...