NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Proiect: Indemnizaţie lunară de 600 lei pentru o familie care adoptă un copil cu vârsta între 3 şi 6 ani

O familie care adoptă un copil poate beneficia de o indemnizaţie lunară de 600 de lei în situaţia în care vârsta copilului este cuprinsă între 3 şi 6 ani, acesta este încadrat în grad de handicap uşor sau mediu sau face parte dintr-un grup de 2 fraţi adoptabili împreună, potrivit Proiectului de modificare a Legii privind procedura adopţiei, publicat de Ministerul Muncii.

 

  

De asemenea, pentru cei care adoptă un copil cu vârsta de 7 ani şi peste se propune acordarea unei indemnizaţii lunare de 900 lei, aceeaşi sumă urmând să fie acordată şi în cazul în care copilul este încadrat în grad de handicap accentuat sau grav sau face parte dintr-un grup de cel puţin 3 fraţi adoptabili împreună.

Cuantumul indemnizaţiei se majorează cu 25% dacă copilul adoptat întruneşte două dintre condiţiile menţionate şi cu 50% dacă copilul adoptat întruneşte toate cele trei condiţii menţionate.

Indemnizaţia se acordă până la dobândirea capacităţii depline de exerciţiu de către copilul adoptat, respectiv până la 18 ani.

„Proiectul de modificare a Legii privind procedura adopţiei propune introducerea mai multor măsuri menite să susţină şi să sprijine adopţia internă, declararea mai rapidă a adoptabilităţii copilului şi flexibilizarea procedurii de evaluare şi de pregătire a adoptatorilor”, subliniază Ministerul Muncii într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pentru declararea mai rapidă a adoptabilităţii copilului, prin noul proiect de act normativ au fost eliminate prevederile legale referitoare la căutarea rudelor până la gradul IV, a fost investit managerul de caz cu posibilitatea de a stabili adopţia ca finalitate a planului individualizat de protecţie anterior împlinirii termenelor prevăzute de lege şi, de asemenea, a fost introdusă obligaţia directorului DGASPC de a controla trimestrial modul în care personalul din subordine respectă dispoziţiile legale.

 articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

33 de utilaje de deszăpezire acționează pe străzile din municipiul Iași

Redacția

Dorel loveşte din nou! Canalizare înfundată şi dejecţii revărsate pe o stradă din Paşcani

Redacția

Probleme sesizate la audiențe: Câțiva localnici care au case în apropierea Barajului Lunca reclamă calitatea apei din fântâni

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site