NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Proiect european îndrăzneț la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, pentru modernizarea instituției

Conducerea Colegiului CF „Unirea” Pașcani vizează obținerea unui proiect de finanțare europeană pentru modernizarea instituției de învățământ. În următoarele săptămâni proiectul va fi depus la Agenția de Dezvoltare Nord Est, prin programul Operaţional Regional (POR).  

 

Proiectul este intitulat Calitate în pregătirea și formarea profesională pentru dobândirea de competențe de învățare pe tot parcursul vieții, destinat învățământului profesional și tehnic”, valoarea fiind de circa 2.700.000 euro. El prevede reabilitarea, modernizarea, reparații capitale şi dotare pentru campusul şcoli.

„Urmărim prin acest proiect, în primul rând, reabilitarea termică, anveloparea corpului A plus panouri solare, centrală termică separată pentru fiecare corp din şcoală, reabilitarea reţelei de apă- canal, reabilitarea reţelei electrice pe întreg campusul pentru  aceste utilităţi, deoarece infrastructura lor nu a mai suferit modernizări de la construcţie, de peste 40 de ani”, ne-a declarat Daniela Orășanu, directorul Colegiului Tehnic C.F. „Unirea „.

Se mai are în vedere prin acest proiect o modernizare a laboratoarelor tehnice și dotarea lor cu tehnologie de ultimă oră, înfiinţarea unui laborator de automatizări şi robotică.

„O dorinţă a noastră de foarte mult timp este reabilitarea, modernizarea căminului, a internatului şcolii care la fel nu a avut parte de lucrări de modernizare pe infrastructură de peste 40 de ani, ci doar îmbunătăţiri, lucrări de îmbunătăţire pe mobilier şi pe reparaţii curente anual. Urmărim să fie camere de câte 4-5 elevi, cu grup sanitar propriu, o mini bibliotecă şi alte spaţii pentru cazare a elevilor din împrejurimile Paşcaniului care învaţă fie la Colegiul „Unirea”, fie la alte şcoli din oraş”,  ne-a mai declarat directorul Colegiului Tehnic C.F. „Unirea”.

Modernizarea cantinei şi înoirea echipamentului pentru bucătărie, este un alt obiectiv vizat dacă se va obține finanțarea. Proiectul celor de la Colegiul CF “Unirea” a primit și votul legislativului local, care în ședința din data de 11 iunie a adoptata indicatorii tehnico-economici ai investiției.

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Concursul Judeţean de Limba şi Literatura Română „Prin fereastra cuvintelor” ajuns la a II-a ediție

Dragoș Acalugaritei

Ziua Națională sărbătorită la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”

Redacția

Fosta şefă a ISJ Iaşi, directoare la o şcoală exclusivistă în limba engleză

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site