RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Grădiniță nouă și școală reabilitată la Ruginoasa

Contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, semnate de primarii din județ. Valoarea totală a proiectelor este de 3 743 470 lei.


Elevii din satul Buruienești (Bivolari) vor avea din nou școală, după ce clădirea în care funcționa unitatea de învățământ a fost retrocedată. Tot aici va fi construită și o grădiniță, investiția totală pentru cele două obiective fiind de 1 131 991 lei. Într-o grădiniță nouă cu trei săli de clasă vor învăța și copiii din comuna Rediu, pentru această unitate alocându-se 595 616 lei. Școala gimnazială din satul Rediu, comuna Ruginoasa, va fi reabilitată și mobilată pentru suma de 1 343 102 lei.

  


În Dolhești va fi construit și dotat un dispensar medical pentru care se vor investi 672 761 de lei. În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, județul Iași a primit 831 milioane de lei. Au fost acceptate pentru finanțare 127 de proiecte care vizează modernizarea, reabilitarea și construcția de grădinițe, creșe și școli, înființarea sau modernizarea a 44 de dispensare și 36 de investiții pentru realizarea de rețele de apă și canalizare.

Related posts

Intervențiile pompierilor din Târgu Frumos din ultimele zile

Redacția

Primăria Tătăruși caută șofer pentru microbuz școlar

Oana Cordoneanu

Șefii Primăriei demarează operațiunea “Marea Intrare în Legalitate”

Marius Parteni
Încarcă...