NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Proiect de parteneriat strategic Erasmus+ la Școala Gimnazială Specială Pașcani

Școala Gimnazială Specială Pașcani derulează în perioada decembrie 2019 – noiembrie 2021 un proiect Erasmus + de tipul parteneriate strategice cu titlul „Creating Positive Behaviors” cu un grant aprobat de peste 21000 de euro. Parteneri în acest proiect sunt instituții de învățământ special din Turcia, Mersin Buyuksehir Belediyesi- coordonator și Special Education Highschool Kavala, din Grecia partener.

Proiectul se adresează profesorilor din învățământul special care lucrează cu elevi cu probleme comportamentale și își dorește să vină în sprijinul acestora prin dezvoltarea de competente specifice.

În perioada 24-29 februarie 2020, 8 cadre didactice de la Școala Gimnazială Specială Pașcani se vor deplasa în cadrul proiectului în Turcia, la Mersin Buyuksehir Belediyesi, unde va avea loc prima întâlnire de proiect. Pe parcursul celor cinci zile se vor face prezentările instituțiilor și a tulburărilor comportamentale întâlnite, prezentarea partenerilor, abordări teoretice ale tulburărilor comportamentale, se vor observa cazuri de abateri comportamentale existente în școala din Turcia și se vor elaborarea  planuri de intervenție pentru acestea.

„Proiectele de parteneriat strategic sunt proiecte care creează „punți” de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare. Având în vedere faptul că în cazul proiectelor de mobilitate accentul este legat de dezvoltarea persoanelor (fie beneficiari, fie personal al organizațiilor implicate), parteneriatele strategice le completează în mod natural prin accentul care cade în special pe dezvoltare organizațională. Proiectele de parteneriat strategic în domeniul școlar îşi propun să sprijine dezvoltarea, transferul şi/sau implementarea de practici inovatoare, precum şi implementarea de iniţiative comune cu scopul promovării, cooperării, ȋnvăţării reciproce (peer learning) şi schimbului de experienţă la nivel european. ”(sursa  www.erasmusplus.ro )

  

Advertisements

Related posts

POLIŢIŞTII DE LA SAESP DESFĂŞOARĂ ACŢIUNEA “FOC DE ARTIFICII 2014”

Redacția

La 8 mai este marcată Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi (P)

Redacția

IaȘi Cufărul Cu Haine, ediția a III-a la Fab Lab: Este timpul pentru curățenia de primăvară!

Redacția
Încarcă...