NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Programul „Primul tractor”, din nou în atenţie. Condiţie: agricultorii să facă parte din asociaţii

„Primul tractor” revine în actualitate. Programul prin care fermierii îşi vor putea cumpăra utilaje şi cu subvenţii de 50% este pe agenda ministrului Agriculturii. Cu o condiţie: fermierii trebuie să intre în asociaţii.

  

 

Florin Dumitraşcu are aproape 40 de hectare de teren agricol. În fiecare an închiriază utilajele cu care îşi lucrează pământul şi plăteşte bani grei. Şi-ar cumpăra un tractor în condiţii avantajoase, după modelul Prima casă. Aşteaptă, ca mulţi alţi fermieri, să afle ce costuri ar presupune cumpărarea unui prim utilaj.

O combină costă cel puţin 40 de mii de euro, iar un utilaj de recoltat sfecla depăşeşte 500 de mii. Dacă programul va deveni funcţional, statul le-ar acoperi fermierilor 50% din preţul maşinilor.

Există o condiţie esenţială pentru cei care vor să beneficieze de aceste facilităţi: să se înscrie într-o asociaţie. Autorităţile promit şi alte beneficii, printre care reducerea birocraţiei.

Ministrul Agriculturii va avea chiar în această săptămână o discuţie detaliată despre program cu ministrul Finanţelor.

Sursa: StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constator a SC MIGAV COM SRL

Redacția

După ninsori, scad temperaturile! ANM a emis o informare de ger și intensificări ale vântului valabilă până joi dimineaţă

Redacția

Sarcofagele din Egiptul Antic erau mult mai preţioase decât se crede acum. Ce se întâmpla cu acestea după ce erau folosite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site