NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Premierul Dacian Cioloş, despre alegerea primarilor în două tururi: Decizia rămâne la Parlament


Guvernul nu poate să decidă singur în problema alegerii primarilor în două tururi, soluţia este în Parlament, a declarat luni seara premierul Dacian Cioloş, după ce s-a consultat cu liderii partidelor parlamentare pe tema alegerilor locale. Discuțiile au avut loc în contextul în care actuala lege electorală, modificată în mai 2015, prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Declaraţiile premierului au fost transmise în direct la Telejurnalul de pe TVR 2.

  

 

Declaraţii ale premierului Dacian Cioloş:

-Această temă este una eminamente politică

-Există în faţa guvernului 3 posibilităţi, în ideea că guvernul susţine ideea reluării discuţiilor alegerii primarilor în două tururi: Guvernul nu poate să decidă singur, însă guvernul ar putea ajuta în acest proces de luare a deciziei, în măsura în care în Parlament ar exista o majoritate care să repună în discuţie acest subiect. Ar putea veni cu ordonanţă de urgenţă sau chiar cu asumarea răspunderii.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Trucul care te ajută să păstrezi pâinea proaspătă mai multe zile

Redacția

Cele mai neprietenoase oraşe din lume. Poziţia oraşului care a ocupat locul întâi a fost influenţată de ”localnicii clasificaţi ca fiind distanţi şi rezervaţi”

Redacția

Care este limba cu cele mai puţine cuvinte din lume şi în cât timp o poţi învăţa

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site