RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Programul guvernamental “Toalete pentru şcoli” a fost prelungit

Programul guvernamental „toalete pentru şcoli” a fost prelungit cu încă o săptămână. Termenul de solicitare a finanţării pentru lucrări necesare obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare a fost prelungit până pe 20 septembrie.

 

Din întregul buget de 1,2 miliarde lei al Programului Naţional de Dezvoltare Locală, două treimi au fost alocate pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor. Doar o zecime din cele 3.471 de şcoli eligibile au solicitat însă fonduri, suma totală ridicându-se la 258 milioane de lei. Pentru ale 1.043 de şcoli, primăriile şi prefecturile au comunicat că nu se solicită finanţare.

  

„Principala cauză a slabei accesări a fondurilor disponibile este legată de capacitatea administraţiei locale. Unele primării, mai ales din mediul rural, fie au capacitate redusă de a pregăti peroiecte, fie derulează lent procesul de pegătire a lor, fie au o altă prioritizare a solicitărilor de finanţare. Această problemă este întâlnită nu doar în cazul şcolilor, ci în general pentru investiţii în plan local”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

La nivelul ministerului s-a luat în discuţie formarea de echipe de asistenţă tehnică, menite să sprijine primăriile, ca şi dezvoltarea unor proiecte-tip. Primăriile au fost informate cu privire la posibilitatea de a depune solicitări de finanţare încă din ianuarie, alte patru circulare fiind comunicate pe parcursul anului. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Religia este o disciplină care face parte din trunchiul comun. Participarea se face la cerere. Vezi până când trebuie să trimiți acest document școlilor!

Teona Gherasim

29 de elevi, eliminaţi pentru tentativă de fraudă la a doua sesiune a Bacalaureatului. Peste 4.700 nu s-au prezentat la examen

Redacția

Desenează pentru Google și Ziua Națională a României! Marele premiu, 15.000 de lei

Răzvan Grecu
Încarcă...