RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Program de dezvoltare personală şi profesională la Centru de Voluntariat din Târgu Frumos

La început de an, Asociaţia SUPER TINERI (ASIRYS) îşi începe în forţă activitatea de la Centrul de Voluntariat din Casa de Cultură, propunând copiilor şi tinerilor din Tîrgu Frumos şi din comunele limitrofe, activităţi şi evenimente creative, menite să-i ajute în dezvoltarea personală şi profesională.

 

În 2015, asociaţia a organizat peste 150 de evenimente în cadrul proiectului “Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos” şi a lansat un al doilea centru la Clubul Copiilor din oraş.

  

Programul fix al Centrului de riat din Casa de Cultură, ce este valabil începând cu data de 5 ianuarie 2016, este următorul:

Luni:

15:00 – 17:00 – Jocuri: şah, scrabble, remi, Dixit, Catan, Jenga, Activity etc. Participă la acest atelier dacă vrei să-ţi dezvolţi abilităţile de lucru în echipă, creativitatea, spontaneitatea şi să-ţi faci noi prieteni.

Marţi:

15:00 – 17:00 – Cercul Povestitorilor: Cea mai mare teamă a oamenilor e aceea de a vorbi în public. Prin diverse metode de educaţie nonformală, precum story-telling, cafeneaua publică, improvizaţie, îţi vei dezvolta abilitatea de a povesti şi de deveni un bun orator.

Miercuri:

15:00 – 17:00 – Sport: Acum ai şansa de a te întâlni şi de a practica un sport, fie că este fotbal, baschet, handbal, work-out etc.,  dar şi de a discuta despre teme de interes, precum alimentaţia sănătoasă sau alimentaţia unui sportiv ori despre cum putem dezvolta sportul în Tîrgu Frumos. Vor fi organizate şi întâlniri cu sportivi ce au performanţe sau oameni ce au o pasiune pentru un sport.

Joi:

15:00 – 17:00 – Engleza distractivă: Cel mai bine înveţi engleza prin jocuri şi prin conversaţie. La acest atelier vei putea să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile de a comunica în limba engleză prin metode de educaţie non-formală.

Vineri:

15:00 – 17:00 – Jocuri de dezvoltare personală: Acest atelier te va ajuta să dobândeşti mai multă încredere în tine, îţi vei face prieteni noi şi îţi vei petrece timpul liber într-un mod productiv.

Atât în weekend, cât şi în celelalte zile, în alte intervale orare, pot avea loc alte evenimente, propuse

Centrul de Voluntariat Târgu Frumos este un proiect implementat de Asociaţia SUPER TINERI ASIRYS în oraşul Tîrgu Frumos, fiind finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondului ONG: www.fondong.fdsc.ro.

 

„Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos” urmăreşte încurajarea cetăţeniei active şi a participării tinerilor şi nu numai, la viaţa comunităţii. Obiectivele specifice ale Centrului de Voluntariat Tîrgu Frumos, sunt:

1. Să promoveze cetăţenia activă în rândul cetăţenilor din Tîrgu Frumos şi zonele rurale limitrofe, prin dezvoltarea unui centru de voluntariat care să ofere oportunităţi de dezvoltare personală pentru diverse grupuri ţintă, şi comunitară, pentru Tîrgu Frumos şi zonele limitrofe.

2. Să includă grupuri vulnerabile, în special tineri cu dizabilităţi şi rromi prin activităţi specifice, în cadrul centrului de voluntariat.

3. Să dezvolte parteneriate cu autorităţile publice locale, şcolile şi alte instituţii.

4. Să dezvolte cultural comunitatea locală.

În perioada 1 aprilie 2015 – 30 martie 2016, Centrul de Voluntariat şi-a propus să formeze şi să mobilizeze 200 de voluntari, care să organizeze cel puţin 200 de evenimente de care să beneficieze cel puţin 10 000 de persoane. Proiectul este în valoare de 38 928 de euro, din care 4 000 de euro este contribuţia financiară a asociaţiei, iar 34 928 este finanţare din fonduri norvegiene.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Târg de mărțișoare tradiționale. Ce modele se poartă în această primăvară (Foto)

Oana Cordoneanu

Povestea bradului de Crăciun

Redacția

Târgul Mărțișorului: Obiectele lucrate manual expuse spre vânzare la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu

Teona Gherasim
Încarcă...