NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Proces suprarealist la Iaşi. Cum a ajuns o judecătoare să analizeze în instanţă dacă expresia „M**e, Dragnea!“ este jignitoare

 

               

Un puşcăriaş din Iaşi a fost sancţionat după ce a improvizat un banner pe care a scris „M**e PSD, M**e Dragnea, Fuck Trump, Fuck ANP”, strigând şi lozinci similare, de la geamul puşcăriei. Pentru a-i menţine sancţiunea, judecătorii, care au soluţionat o contestaţie de-a deţinutului, au analizat în şedinţă publică de judecată care e semnificaţia cuvântului „m**e” şi dacă acesta este sau nu jignitor.

  Celebra lozincă trivială anti-PSD, devenită celebră după ce un român a folosit-o pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii sale, a dus la apariţia unui scandal monstru în interiorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi.  Un deţinut a fost sancţionat de reprezentanţii închisorii după ce a improvizat un banner pe care a scris „M**e Dragnea, Fuck PSD”, dar şi „Fuck Trump, Fuck, ANP (acronimul de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor)”. Pentru că a arborat bannerul în exteriorul penitenciarului, de la geam, dar şi pentru că a scandat cele scrise, deţinutul Gabriel Rădună a primit interdicţia de a mai participa la activităţi culturale timp de o lună.  Comisia de la penitenciar care l-a sancţionat a considerat că prin faptele sale Rădună a jignit conducătorii de stat şi instituţiile, în timp ce deţinutul s-a plans că i s-a încălcat dreptul la liberă exprimare. Banner făcut din cearşaf Gabriel Rădună (51 de ani) a fost sancţionat pentru o faptă comisă pe 22 august 2018, atunci când a improvizat un banner dintr-un cearşaf, pe care erau scrise mesajele „Fuck Trump, Fuck PSD, M**e Dragnea, Fuck UE, Fuck ANP“. Cuvântul englezesc „fuck” era scris greşit pe banner „fuk”.

continuare pe www.adevarul.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bărbatul din Moțca acuzat de mai multe infracțiuni a fost arestat preventiv

Redacția

Grindina a distrus aproape toate acoperişurile din două sate ieşene

Redacția

SĂRBĂTOAREA ADORMIRII MAICII DOMNULUI, ÎN SIGURANŢĂ: Peste 600 de poliţişti ieşeni vor fi în stradă

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site