RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Problemele salariale de la Spitalul Municipal pe masa membrilor CA și a legislativului local!

Situația de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani va fi tranșată în Consiliul de Administrație al instituției și Consiliul Local. Problemele au apărut după ce, de la 1 martie 2018, au crescut salariile personalului din sănătate.

 

După discuțiile de ieri de la nivelul unității medicale, la ca au participat și reprezentanții administrației locale, s-a ajuns la concluzia că este necesar avizul Consiliului de Administrație pentru creșterea fondului de salarii. Ulterior documentul va fi adresat Consiliului Local, care va trebui să se întrunească în regim de urgență, întrucât salariile personalului medical se vor achita în jurul datei de 15 aprilie.

  

Problemele au apărut, la nivelul unității, după publicarea normelor de aplicare a legii 153/2017, cu privire la salarizarea personalului din sănătate. De la 1 martie, sporurile nu pot depăși 30% din salariul de bază, măsură care, dacă va fi pusă în aplicare, duce la creșterea plafonului de salarii.

Pentru următoarele luni urmează, conform discuțiilor de ieri, să fie aplicate diminuări ale sporurilor de care beneficiază personalul medical. Aceste sporuri nu sunt aceleași pentru toți angajații.

Managerul Costică Pânzaru ar dori ca sporurile de care beneficiază angajații să fie reduse. Conform unor informații, el a apelat la medici să înțeleagă că trebuie aplicate aceste măsuri, și le-a transmis că dacă nu se va ajunge la o concluzie comună este dispus să demisioneze.

Varianta cu diminuarea liniilor de urgență de la 9 la 4, nu este luată în calcul deocamdată, întrucât unitatea medicală ar fi retrogradată. Asta ar duce la disponibilizarea unui număr important de angajați.

Discuțiile vor fi reluate săptămâna viitoare.

Related posts

Concurs pentru ocuparea postului de consilier juridic la Primăria Târgu Frumos

Răzvan Grecu

Promovări în grad la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani

Redacția

„Potopul” a trecut, cine-i vinovat? Iaşul, paralizat după o ploaie de jumătate de oră: canalele de scurgere s-au înfundat

Redacția
Încarcă...