NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Probleme cu căldura în saloane la Spitalul Modular de la Lețcani

La Spitalul Modular de la Lețcani, din Iaşi, s-au constatat, aseară, mai multe scăderi accentuate ale temperaturilor datorate creşterii concentrației de oxigen din saloane.

Comandantul unității modulare, colonel Daniel Derioiu, a spus că, în momentul creșterii concentrației de oxigen în saloane, senzorii au declanșat automat procedurile de deschidere a ușilor, aspect confirmat de managerul asociației Euronest, Alina Popa.

Alina Popa: Consumul de oxigen mult mai mare din acest val al pandemiei a făcut ca în prezent, în secțiile de terapie intensivă de la Spitalul Lețcani să se lucreze cu toate ușile deschise pentru a se evita apariția unei concentrații foarte mari de oxigen. Din acest motiv, temperatura în interior a scăzut în anumite saloane, dar, punând în balanță siguranța pacienților și confortul termic, s-a luat decizia de a se pune pe primul plan siguranța pacienților.

Alina Popa a mai spus că, pentru a preveni prosibile explozii și incendii, vor fi obligați să recurgă la o procedură pentru a încălzi și suprafețele unde nu sunt pacienți.

  

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a oferit, ca soluție provizorie, 6 aeroterme care să reducă diferența de temperatură dintre saloanele Spitalului Mobil de la Lețcani și holurile de acces.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Ionel Roșu:  ISU Iași a pus la dispoziția Spitalului Modular de la Lețcani șase aeroterme pentru a scădea diferența dintre temperatura din salon și temperatura din holul de acces în saloane, astfel încât, la momentul deschiderii ușii, să nu fie un aport de aer rece.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Iaşi, în topul județelor în care s-au înregistrat multe cazuri noi și decese de COVID

Redacția

Începe campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020. Peste 20.000 de fermieri din Iași vor depune actele la APIA

Redacția

Tineri depistați în trafic fără permis de conducere, la Sirețel și Bălțați

Redacția
Încarcă...