NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

„Priveşte, ascultă, învaţă“ la Palatul Ruginoasa

Mâine, începând cu orele 13.00, muzeul va fi gazda unui eveniment deosebit „Priveşte, ascultă, învaţă“. 

 

Una din funcţiile muzeului fiind cea educativă, Muzeul Memorial ,,Al.I.Cuza” în parteneriat cu Școala Gimnazială Ruginoasa organizează un program de pedagogie muzeală. Aceasta are drept scop familiarizarea tinerei generaţii de elevi cu valorile culturii naţionale, cu importanţa conservării şi valorificării acestora peste timp.

  

Dacă la început programul de pedagogie muzeală era destinat mediului universitar, cu timpul, acesta s-a diversificat, extinzându-se şi la nivel gimnazial şi liceal. „Priveşte, ascultă, învaţă“- un proiect dedicat personalității lui Alexandru Ioan Cuza cu ocazia împlinirii a 196 de ani de la naștere. (20 martie 1820).Acest program constă în vizitarea muzeului şi susţinerea de lectorate pentru elevii din şcolile gimnaziale.

Prelegerile pe care le vor susține drd.prof.muzeograf Simona Ionescu, coordonatoarea muzeului , Irina Dodu –prof.director și Cristina Ciobotaru Cogut,profesor de istorie și Gabriela Stanciu ,consilier educativ de la Școala Gimnazială Ruginoasa sunt însoţite de prezentarea unor documente, fotografii, materiale bibliografice, care contribuie şi mai mult la înţelegerea de către elevi a subiectului prezentat,respectiv personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 

Elevii care se vor evidenția, vor primi din parte muzeografului Simona Ionescu un premiu care va consta în cărți.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

FILIT A MURIT! Șefii județului habar n-au ce se întâmplă în propria ogradă. Echipa de la Muzeul Literaturii, la mâna destinului

Redacția

Sabia de paradă a domnitorului Cuza este expusă la Iași

Redacția

Start înscrieri la Concursul Regional de Coregrafie “ARMONII DANSANTE”. Vezi condiții!

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site