NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Urmările accidentului din Blăgeşti: şapte persoane pe patul de spital, două cu fracturi de coloană cervicală, claviculă şi umăr, transportate la Iaşi

Accidentul care a avut loc astăzi, pe varianta ocolitoare a suburbiei Blăgești, a băgat în spital şapte persoane, cu multiple traumatisme cranio cerebrale şi contuzii toracice abdominale.

 

Toţi au fost investigaţi de către medicii de la Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani, care au decis ulterior, transferul a doi pacienţi la Neurochirurgie din Iaşi.

  

Este vorba despre două femei, în vârstă de 35 de ani, respectiv 57 care prezentau fractură de coloană cervicală, traumatism umăr şi claviculă, dar şi fracturi ale oaselor feţei. „În cursul dimineţii, în jurul orelor 04.00 au fost aduşi în Compartimentul de Primiri Urgenţe, de către Ambulanţe, un număr de şapte victime dintr-un accident rutier, care au fost evaluate din punct de vedere al parametrilor vitali, au fost investigaţi pentru  a se decela leziunile traumatice. Dintre cei şapte, două victime au avut leziuni posttraumatice, una este de cetăţenie franceză, în vârstă de 35 de ani, cu fractură de coloană cervicală, şi o alta în vârstă de 57 de ani, care prezenta traumatism de umăr drept cu fractură de umăr şi claviculă, traumatism umăr stâng şi fractură de coastă, fracturi ale oaselor feţei. Cele două paciente au fost dirijate către clinica de Neurochirurgie Iaşi, în cursul acestei dimineţi. Toate victimele prezentau traumatisme cranio cerebrale şi contuzii toracice şi abdominale, însă toţi erau în stare stabilă”, a declarat Diana Acsinte, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă Spital.

În paralel, poliţiştii de la Biroul Rutier au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul. Conform acestora cauza principală este reprezentată de faptul că şoferul a adormit la volan, motiv pentru care autocarul a părăsit partea carosabilă. „Cauza principală este reprezentată de faptul că şoferul a adormit la volan, autocarul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturant. S-a constat că şoferul nu consumase băuturi alcoolice. Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, comisar șef Mădălin Țăranu, purtător cuvânt IPJ Iași.

Reamintim faptul că în cursul acestei dimineţi, la orele 04.00, un autocar care efectua o cursă pe ruta Chișinău – Paris s-a răsturnat în afara părții carosabile, în timp ce circula pe varianta ocolitoare a suburbiei Blăgești. Toţi cei 14 pasageri aflaţi la bord au fost răniţi.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Rată de pozitivare de 9,89%. Aproape 100 de români au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore

Redacția

Proiect unic în ţară de schimbare a stilului de viaţă. Vă veți putea înscrie pe bază de CV

Redacția

Sanitas se pregăteşte să iasă în stradă: legea salarizării şi voucherele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site