RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Prințul Harry nu are voie să poarte uniforma militară în timpul funeraliilor bunicii sale. Care este motivul

Deși a servit în Armata britanică timp de 10 ani, prințul Harry nu va purta uniforma militară în timpul ceremoniei de înmormântare a buncii sale, regina Elisabeta a II-a. Astfel, ducele de Sussex va fi îmbrăcat în ținută civilă la evenimentele oficiale, inclusiv la funeraliile de stat ale defunctei regine.

Prințul Harry, fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea, nu are dreptul să poarte uniforma militară la ceremoniile dedicate morții monarhului după decizia sa și a soției sale Meghan de a se retrage din monarhia britanică, în 2020.

Nici prințul Andrew, fratele mai mic al lui Charles, nu va fi implicat în angajamente publice oficiale în numele Casei Regale, chiar la începutul acestui an, ca urmare a implicării sale într-un uriaș scandal sexual, despre care presa britanică susține că ar fi fost rezolvat în afara justiție, prin plata unor sume de ordinul milioanelor. Potrivit BBC, Andrew a pierdut titlurile militare și, potrivit surselor de la Palat, chiar dreptul la apelativul nobiliar de „Alteța Sa regală – His Royal Highness”.

De altfel, nici Regina Elisabeta a II-a nu i-a lăsat pe cei 2, Harry și Andrew, să apară în balconul Palatul Buckingham, la ceremoniile prilejuite de Jubileul de Platină,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

A murit Sidney Poitier, primul actor de culoare care a luat Premiul Oscar

Redacția

Departamentul de Stat SUA, despre cele cinci teme majore ale propagandei Kremlinului în criza ”Rusia-Ucraina”: ”Modelează mediul informațional pentru a-și susține obiectivele politice”

Redacția

Donald Trump a vrut să bombardeze laboratoarele de droguri din Mexic. Fost şef de la Pentagon: A întrebat dacă ar putea „trage cu rachete”

Redacția
Încarcă...