NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primii pași pentru înființarea unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret în CL Pașcani

La sediul Primăriei Pașcani a avut loc astăzi o comisie de lucru privind înființarea unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret în municipiul nostru. Invitația pentru această întrunire a lansat-o Iustin Jalaboi, președintele Consiliului Elevilor. 

Curs au dat trei consilieri locali, viceprimarul municipiului și Mirela Ancuța, inspector în domeniul Cultură și sport din cadrul Primăriei Pașcani.

Tânărul dorește constituirea pe lângă Primăria Municipiului Pașcani a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret, structură consultativă, fără personalitate juridică, având ca scop reprezentarea și aducerea la cunoștință a problemelor și intereselor tinerilor prin dialog strucutrat. Iustin a declarat că își dorește să aducă problemele tinerilor în ochii „Consiliului Local”.

  

Practic, regulamentul pe care tinerii l-au consultat cu celelalte structuri din țară este cât se poate de legal, însă el trebuie fundamentat mai bine. Mai exact, la sugestia inspectorului în domeniul Cultură și sport din cadrul Primăriei Pașcani, tinerii ar trebui să se asocieze în acest demers și cu celelalte organizațiii nonguvernamentale din Pașcani. Să fie semnat un act de toți tinerii, sau de cei din conducerea organizațiilor.

În acest sens, decizia luată momentan este o reîntâlnire. Luni de la ora 13.30, la sediul Primăriei vor fi chemați toți reprezentanții elevilor și a tuturor asocițiilor care fac voluntariat în municipiul nostru.  

 

 

 

Advertisements

Related posts

Mârzasca din Pașcani, singura stradă care se “plimbă”. Un consilier local vrea să înființeze un ONG pentru ca aceasta să fie asfaltată

Răzvan Grecu

Apa – scumpa, debransarea – si mai scumpa

Redacția

Lucrările la căminul cultural din Lunca Pașcani au fost sistate

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site