RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primele pensii speciale pe care Puterea le vrea eliminate

Reforma pensiilor speciale ar putea aduce și eliminarea unora dintre acestea, cum este cazul celor de la Curtea de Conturi, o parte din acelea ale funcționarilor parlamentari și revizuirea unora din cele primite de magistrații care beneficiază de ele în urma nor artificii legislative.

Ministerul condus de Budăi ar urma să propună eliminarea mai multor pensii speciale FOTO Mediafax

Ministerul condus de Budăi ar urma să propună eliminarea mai multor pensii speciale FOTO Mediafax

Surse din Coaliție au precizat pentru „Adevărul“ că în cazul acestei ultime categorii, a magistraților, va avea loc o reverificare a modului cum au fost acordate, în funcție de vechimea în specialitate, nemaifiind permisă acceptarea asimilării vechimii cu alte profesii juridice (avocați, notari, consilieri juridici, jurisconsulți). Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, la nivelul lunii aprilie erau 5.227 de pensionari în baza legii referitoare la magistrați, pensia medie lunară fiind de aproximativ 21.500 de lei.

  

De asemenea, va rămâne fără pensie specială și personalul auxiliar și administrativ din categoria funcționarilor publici parlamentari. Pensia medie lunară, potrivit datelor din luna aprilie, era de 5.000 de lei.

Surse politice susțin că în plan să rămână fără pensii speciale ar fi și beneficiarii de la Curtea de Conturi. Teoretic, deveneai beneficiar al unei asemenea pensii după 14 ani de activitate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Procurorii din CSM, după ce Ciolacu a acuzat că justiţia nu îşi face treaba în ancheta privind alegerile din Sectorul 1: Presiune în instrumentarea cazului

Redacția

Cîţu, întrebat dacă Orban a băut alcool la Guvern, când era premier: „Eu n-am băut la nicio şedinţă de Guvern”

Redacția

LIVE Război în Ucraina, ziua 170: Ucraina și Rusia se acuză reciproc de bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie / Zelenski cere oficialilor ucraineni să nu mai dea declarații despre tacticile militare / Rușii s-au antrenat cu drone ucrainene

Redacția
Încarcă...