NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul și directorul R.A.G.C.L. au fost chemați la București pentru negocieri cu furnizorul de gaze! Edilul șef nu vrea să se ducă, preferă să țepuiască distribuitorul de gaz!

Pășcănenii care au rămas branșați la sistemul centralizat de termoficare mai au de așteptat până ce apa caldă va curge la robinete și iar prin calorifere va circula agent termic. Primarul Dumitru Pantazi și directorul R.A.G.C.L, au fost invitați de furnizorul de gaze, Premier Energy SRL, la discuții pentru deblocarea situației.

 

În cursul zilei de ieri, furnizorul de gaze al R.A.G.C.L a venit cu o propunere: conducerea regiei să se deplaseze împreună cu primarul Dumitru Pantazi la București pentru a negocia reluarea furnizării gazului metan către societatea de termoficare. Reprezentanții Premier Energy SRL solicită ca R.A.G.C.L să achite în primă fază 400.000 de lei, iar pentru ceilalți 350.000 de lei să se facă o reeșalonare.

Invitația i-a fost adusă la cunoștință edilului șef, însă acesta nu a luat încă o decizie dacă va da sau nu curs acestei oferte de negociere.

În cursul zilei de ieri, primarul Dumitru Pantazi anunța că a decis ca R.A.G.C.L. să rezilieze contractul de furnizare a gazului metan pe care îl avea încheiat cu Premier Energy SRL, fără să plătească datoria actuală și să folosească cei 400.000 de lei dați de consilierii locali pentru a achita în avans factura unui alt furnizor.

Am cerut rezilierea contractului cu fostul furnizor şi încheierea unui alt contract, aşa încât, de la începutul lunii noiembrie, regia să reia furnizarea căldurii şi a apei calde. Sunt etape pe care nu le putem sări, care necesită timp şi înţelegere! a transmis ieri presei, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Dumitru Pantazi.

În prezent, RAGCL are datorii către Premier Energy SRL de 750.000 de lei, iar ofertele altor furnizori sunt mult mai nefavorabile decât actualul contract. În anul 2015, R.A.G.C.L. avea datorii către E-On de 1,7 milioane de lei. Atunci s-au plătit doar 600.000 de lei, după care s-a decis schimbarea furnizorului de gaz metan. E-On a pus sechestru pe conturile regiei și a reușit să recupereze până acum doar 100.000 de lei.

2.500 de familii suferă în acest moment din cauza lipsa apei calde și a agentului termic.

Advertisements
Loading...

Related posts

Camerele de luat vederi montate pe străzile municipiului, de la „Big Brother” la necesitate

Teona Gherasim

Cine face afaceri cu terenurile statului

Redacția

RAGCL sare în ajutorul clienților fără repartitoare. Iată oferta acestora!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site