RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Răsturnare de situație în cazul proiectului privind extinderea platoului pieței deal!

 

Administrația locală nu ar avea în plan să mute o parte din chioșcurile din piața deal pe trotuarul din fața halei, așa după cum se discută în aceste zile. Viceprimarul Gabriela Nedelcu susține că porțiunea de stradă ar urma să fie destinată comerțului stradal doar în anumite condiții.

  

 

Gabriela Nedelcu susține că administrația locală doar vrea să respecte cerințele celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care au recomandat eliberarea unor căi de acces și a zonelor aglomerate.

“Nu ne dorim să mutăm pe respectiva locație, din strada Mihail Kogălniceanu spre mijlocul pieței, să mutăm pe acel trotuar chioșcurile agenților economici. Asta vom decide într-o ședință viitoare. Acum doar mărim platoul pieței. Intenția noastră este aceea de a crea căi de acces utilajelor ISU. Zona respectivă poate fi utilizată doar în zilele de duminică, atunci când avem un număr mai mare de clienți. În restul perioadei va fi liberă, cum solicită cei de la ISU”, ne-a declarat în această după- amiază viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Cu toate acestea, la proiectul de hotărâre inițat de reprezentanții administrației locale nu stă atașat nici un document din care să rezulte recomandările celor de lSU. Mai mult, în acestea este specificat că administrația locală intenționează să obțină venituri la buget prin punerea la dispoziția agenților economici a respectivelor locații.

Schimbarea de discurs a reprezentanților autorităților locale s-ar putea să aibă loc ca urmare a poziției consilierului Marius Pintilie, agreată în mare parte de locatarii și agenții economici. El a susținut public că ar trebui amenajată o parcare pe respectiva locație, care ar deservi atât cetățenii care vin la piață, cât și locuitorii blocurilor din zonă. 

Votul final pe această inițiativă va fi dat în ședința din 28 martie 2019.

Related posts

Poliția Locală a prelungit somația adresată locatarilor blocurilor de pe Moldovei, de unde cade tencuiala

Ema Roman

1,45 incidența cazurilor la Pașcani. Restricții în multe localități din județ, printre care Sirețel, Ciohorăni, Strunga și Ion Neculce!

Marius Parteni

Nervi în trafic, pe strada Grădiniței! Echipajele de intervenție își fac loc cu greu!

Marius Parteni
Încarcă...