RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Primarul Pintilie: Momentan nu se va dechide un nou flux de vaccinare. Nu sunt doze suficiente. O persoană se va ocupa de curățenia de la centru

În municipiul Pașcani s-a constatat o dorință a populației de a se vaccina, însă există o problemă. Nu sunt doze suficiente de vaccin alocate municipiului nostru, iar momentan nu se poate deschide un nou flux, sau alt centru suplimentar. Primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a precizat în cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi, că a făcut o solicitare către prefectul județului în acest sens și deocamdată așteaptă ce decizie se va lua.

”La centrul de vaccinare lucrurile funcționează. Transmit un mesaj către pășcăneni, ca să se înțeleagă bine. Ne dorim să mai facem un centru de vaccinare la Pașcani, dar deocamdată acest lucru nu este posibil. Pentru că așteptăm mai multe vaccinuri care să fie redirecționate către municipalitatea noastră. Cum v-am mai spus și într-o altă conferință de presă. Am făcut o solicitare către domnul prefect, în măsura posibilităților, să putem deschide un al doilea flux de vaccinare la același centru de vaccinare la Pașcani și dacă este cazul încă un centru de vaccinare suplimentar. Deocamdată așteptăm decizia celor de la Iași, referitor la acest subiect”, a declarat Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani.    

În cadrul conferinței de presă de astăzi, edilul a fost întrebat dacă sunt probleme la centrul de vacinare din Pașcani. În urma cu câteva zile, au apărut în spațiul public discuții legate de curățenia din locația respectivă.

”În perioada cât nu am fost în carantină, am trecut la 2-3 zile pe la centrul de vaccinare, nu sunt probleme. Am văzut și eu în spațiul public o discuție, a fost o sincopă, imediat ce am observat acest lucru am remediat problema și un salariat de la Primărie merge și face curățenie la centrul de vaccinare. Dacă eram sesizați mai devreme puteam să evităm acest lucru. Pe weekend a fost o problemă. Eu duminică dimineață m-am vaccinat, era curată sala. Probabil după-amiază de la vremea de afară, s-a murdărit podeaua.Luni, la 9.00, a venit doamna de la Colegiul ”Sadoveanu” care face curățenie seara, după ce se închide centrul. În cursul zilei, de câte ori este nevoie, un angajat de la primărie se ocupă de acest lucru”, a precizat primarul Marius Pintilie.

  

 Conform Direcției de Sănătate Publică Iași, până în prezent au fost efectuate 67.643 de vaccinări în județ. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 39.681 au fost vaccinate cu doza I și 27.962 cu doza II. Pe data de 17 februarie 2021 au fost vaccinate 2.149 de persoane. Menționăm că 795 de persoane au primit doza I și 1.354 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 175 de reacții adverse ușoare.

Related posts

Cazul femeii de 200 de kg din Iaşi care a ieşit afară pentru prima dată în 12 ani. Pompierii au spart un perete pentru a o scoate

Redacția

Un bebeluș din Târgu Neamț, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Redacția

Cercetătorii chinezi au dezvoltat o terapie genică ce ar putea întârzia procesul de îmbătrânire

Redacția
Încarcă...