NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce bani va primi sigur Pașcaniul de la bugetul național! Decontarea transportului elevilor ar putea rămâne o problemă a Primăriei!

Adoptarea bugetului local depinde de varianta finală pe care o va da Parlamentul României pe proiectul de buget propus de Guvern. Chiar și așa, din proiecția pusă în dezbaterea publică se știe exact pe ce bani se va baza municipalitatea de la Guvern.

Astfel, în conferința de presă care a avut loc astăzi la Primărie, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Pașcaniului, a explicat că în mod sigur se vor deconta de către Guvern banii necesari pentru asistența socială și la nivel de cote defalcate de la centru vor ajunge în bugetul nostru 65% din impozitele pe venit.

Advertisements

Singura necunostcută până acum este data de plată a cheltuielilor pentru transportul public gratuit al elevilor. Deocamdată nu se știe cine le va achita. Însă, în ultimă instanță acest lucru va fi în sarcina Primăriei.

„Deocamdată nu este nimic stabilit, dar vom primi cheltuielile privind asistența socială în cuantum de 99% și ni s-au promis 65% din cotele pe venit. Sunt prevăzuți în buget bani pentru burse, din păcate însă, așa cum este prevăzută proiecția de buget, nu avem bani pentru decontarea transportului gratuit al elevilor. O problemă care va continua și va trebui să o rezolvăm la nivel local, dacă nu se va rezolva la nivel guvernamental”, a declarat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Gara din Pașcani plină de buruieni

Irina Gherasim

Administratorul public semnează oriunde și orice când e vorba de interesul ApaVital

Marius Parteni

Senat: Amenzile pe care le aplică ASF devin venit la bugetul de stat

Redacția
Încarcă...