NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul minte din nou pe tema redevenței plătite de Prest Serv Apa! A dat un comunicat de presă prin care arată că ApaVital a plătit procentual mai mult decât PSA, deși situația este inversă! (DOC)

 

 

După ce luni 7 octombrie, NewsPascani.com a publicat un articol în care l-a acuzat pe primarul Dumitru Pantazi de minciună pe tema plății redevenței plătite de Prest Serv Apa, acesta a revenit astăzi și prin intermediul unui comunicat de presă a mințit din nou.

 

În plenul ședinței de Consiliu Local de săptămâna trecută, primarul Dumitru Pantazi susținea că Prest Serv Apa nu a plătit niciun leu  în contul redevenței, în timp ce ApaVital ar fi achitat aproximativ 4 milioane de lei.

„La fel ați procedat și cu serviciul de apă și canal  și avem de încasat în jur de 4 milioane de lei redevență de la ApaVital S.A. până în acest moment, bani cu care am fi rambursat o parte din creditul BEI. De la PSA nu am încasat nimic” ,  a spus primarul Dumitru Pantazi ca un răspuns a unei interpelări făcute de opoziție.

Această afirmație a fost însă contrazisă de precizările făcute de administratorului special al Prest Serv Apa, Elena Guzgă. Conform acesteia, fostul operator de apă canal a semnat contractul de delegare al serviciului în luna septembrie a anului 2012. Acesta a fost valabil până la rezilierea lui în data de 1 iulie 2014. În această perioadă, Prest  Serv Apa a avut fixată ca plată o redevență anuală de 1.895.000 de lei. În cele 21 luni, fostul operator local a achitat 2,67 milioane de lei, rămânând dator municipalității cu suma de 672.000 de lei.

Iar pe perioada 1 iulie 2014 – 30 iunie 2015, când  a operat serviciul de epurare a apelor a avut de plată o redevență de 895.000 de lei, sumă pe care nu a putut să o achite deoarece consilierii locali au hotărât ca ApaVital S.A. să plătească către Prest Serv Apa doar epurarea apelor facturate către clienți, nu a întregii cantități de apă canalizată în stația de epurare către operatorul regional.

„Am plătit 2,67 milioane de lei ca redevență pentru serviciul de apă-canal. Contractul a fost valabil în perioada septembrie 2012 – iunie 2014.  A fost un an și 9 luni, mai puțin de doi ani, iar rata anuală a fost 1.895.830 de lei, iar noi mai avem de plată 672.000 de lei. La banii ăștia se adaugă redevența la stația de epurare de 895.000 de lei, la care s-au adăugat penalități și întârzieri” ,a explicat Elena Guzgă, administratorul special al Prest Serv Apa.

Primarul Dumitru Pantazi nu a fost de acord însă cu această explicație și a trimis un comunicat de presă în care susținea că PSA a achitat doar 1.496.550 lei. A atașat și o situație a plăților făcute prin ordin de plată care îi confirmă spuse, însă edilul șef nu a publicat alte două acte: două procese verbale de compensare făcute prin executor judecătoresc în anii 2017 și 2018, prin care suma de 1.177.232,04 era stinsă în cuantumul unor datorii pe care Primăria le avea către Prest Serv Apa.

Mai mult edilul șef susține că Prest Serv Apa ar fi trebuit să plătească redevență din anul 2005, deși la acea dată societate nu exista. Fosta Direcție de Apă Canal fiind de fapt o direcție din cadrul Primăriei, care opera servicul de apă-canal sub gestiune directă.

În comunicatul de presă emis, edilul șef susține că PSA datorează municipalității suma de 5.089.596 de lei, asta deși în contabilitatea Prmăriei suma este de 2.000.000 de lei fiind compusă din 895.000 de lei redevență stația de epurare și un rest de 672.260 de lei de redevența pe apă, la care se adaugă penalități și întârzieri.

Primarul Dumitru Pantazi a susținut prin comunicatul de presă prezentat astăzi că PSA a achitat doar 25% din redevență, în timp ce ApaVital a achitat 48,52% din redevența datorată. Și acest calcul însă este mincinos pentru că Primăria a emis facturi de redevență către Prest Serv Apa în valoare de 4.241.044 din care fostul operator de apă-canal a achitat suma de 2.673.683,91 de lei. Ceea ce înseamnă un procent de 63%, cu aproape 15% mai mult decât a plătit actualul operator.

DOCUMENT 

Advertisements

Related posts

Vreţi să primiţi ajutoare de căldură iarna aceasta? Primăria Paşcani aşteaptă solicitări

Ema Roman

Lucrările de modernizare a Căminului Lunca finalizate doar pe hârtie

Marius Parteni

A fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site