RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi refuză să clarifice situaţia în care Loganul Primăriei a fost la ginerele său, în interesul firmei AgroComplex Lunca SA!

Primarul Dumitru Pantazi a refuzat să facă publică dovada că se afla la volanul mașinii marca Logan, cu numărul de înmatriculare IS-18-KWS, în dimineața zilei de 13 septembrie.

 

 Jurnaliştii de la NewsPascani.com şi Actualitatea TV au solicitat instituției primarului imaginile surprinse de camerele de luat vederi, amplasate pe domeniul public, pentru a lămuri incidentul care a apărut ca urmare a identificării mașinii de serviciu pe un câmp de la ieșirea din municipiu spre Valea Seacă. Asta cel mai probabil pentru a nu arăta că în realitate cel care se afla la volanul maşinii de serviciu era ginerele său.

  

 Pantazi a făcut referire la prevederile legii 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Mai exact, edilul susţine că pe imaginile video ce surprind autoturismul marca Logan înmatriculat cu numărul IS-18-KWX apar şi alte persoane ale căror identitate este protejată prin lege.

 Având în vedere dispoziţiile legale, vă comunicăm că nu vă putem furniza aceste imagini, deoarece în acestea se regăsesc şi alte persoane şi autovehicule, iar prin prelucrarea în scop jurnalistic, s-ar încălca drepturile Constituţionale ale cetăţenilor ce apar pe imagini”, se arată în răspunsul primarului Dumitru Pantazi.

 În alte situații Poliţia Locală pune în dese rânduri la dispoziţia jurnaliştilor păşcăneni imagini surprinse cu diferite infracţiuni de pe străzile din municipiu, asta deşi în cadre apar şi cetăţeni care nu au nici o legătură cu incidentele. Cum folosirea unui bun al municipalităţii de către o rudă a primarului poate fi considerată ca o infracţiune de abuz în serviciu, justificarea edilului şef nu poate fi interpretată decât ca o îngrădire a accesului la libera informare a jurnaliştilor şi a opiniei publice.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Mai multe localitati din judetul Iasi au fost la un pas de un adevarat colaps

Redacția

Judecătoarea Cristina Truțescu a devenit președinta Curții de Apel Iași cu acte în regulă

Răzvan Grecu

Târgu Frumos pregătit pentru Sărbătorile Pascale. Iepuri decorativi uriași au împânzit orașul

Oana Cordoneanu
Încarcă...