RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi îi răspunde consilierului Sorin Olariu pe tema scumpirii prețului la gunoi:„Îl invit să prezinte soluții viabile”

Primarul Dumitru Pantazi răspunde, din vacanță, unui consilier din opoziție. Scandalul pe tema scumpirii prețului la ridicare gunoiului menajer a ajuns și la urechile edilului șef, chiar dacă acesta se află în vacanță.

 

  

 

Prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Pantazi îi atrage atenția lui Olariu că nu el decide scumpirea serviciului de salubritate, ci Consiliul Local.

„In ceea ce priveste cresterea pretului la serviciul de salubritate, momentan acest demers nu a fost initiat de catre SC Eco Salubritatea S.A.Domnul Sorin Olariu, l-a atentionat pe primarul Municipiului Pascani, Dumitru Pantazi sa nu avizeze cresterea pretului la salubritate. In realitate nu primarul avizeaza un astfel de demers, ci Consiliul Local, asta pentru ca societatea EcoSalubritatea ca s RAGCL-ul sau PrestServ Apa se afla in subordinea Consiliului Local. Astfel, il invitam pe domnul Sorin Olariu sa vina cu demersul dumnealui oficial, cu o adresa catre Consiliul Local si sa prezinte si solutii viabile pentru rezolvarea acestei probleme expuse de domnia sa” se arată în comunicatul de presă emsi de purtătorul de cuvânt al Pirmăriei.

Poziția primarului Dumitru Pantazi de a arunca responsabilitatea prețului serviciului de salubritate pe consilierii locali este cel puțin curioasă, ținând cont că în campania electorală a promis că are soluții ca prețul să scadă de la 13 lei la 8, nu să crească așa cum se anunță acum.

Olariu l-a somat ieri pe primar să nu pună pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind creșterea prețului la serviciul de salubritate.

”Din presă am aflat că se discută la nivelul Consiliului de Administrație de la EcoSalubritate despre creșterea prețului pe persoană, de la 13 lei la 18 lei. Este o abordarea greșită. Îl atenționez pe primarul Dumitru Pantazi să nu avizeze pozitiv o asemenea propunere, pe care ulterior să o trimită consilierilor locali. Eu propun înființarea unei comisii la nivelul CL, care să analizeze activitatea de acolo. Trebuie văzut care sunt costurile de transport și depozitare, cheltuielile salariale și măsurile întreprinse de conducerea societății pentru scăderea cheltuielilor”, a spus consilierul Sorin Olariu.

 

Related posts

Cum va arăta noul padoc în viziunea administrației locale (foto)

Marius Parteni

Proprietari de imobile sancționați cu câte 1500 lei pentru refuzul de a încheia contracte de salubritate

Marius Parteni

Ședință de CL la Târgu Frumos cu 14 proiecte pe masa de lucru a aleșilor locali

Marius Parteni
Încarcă...