RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi a decis instaurarea CENZURII în Primăria Pașcani! Funcționarii nu mai pot citi presa locală și nu mai pot folosi Facebook-ul pe calculatoarele instituției! Totul după ce un funcționar public a fost prezent la Actualitatea TV

 

Primarul Dumitru Pantazi a decis, conform unor surse neoficiale, interzicearea accesului funcționarilor publici la presa locală și la rețelele de socializare de pe calculatoarele instituției. Deciza este interpretată de funcționarii din Primărie drept o cenzură și este unică în istoria instituției.

  

 

Pe 6 mai, Laura Pașcu, funcționar în cadrul Compartimentului de Achiziții Publice, a fost prezentă în emisiunea „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV. Aici a lansat acuzații împotriva primarului Dumitru Pantazi și a prezentat documente din care reiese că edilul șef, printr-o dispoziție de primar, a dat dreptul de acces în numele municipalității, pe portalul public al achizițiilor publice, unei societăți private.

Conform Laurei Pașcu, a doua zi după participarea la emisiune, accesul funcționarilor la presa locală și la rețelele de socializare a fost blocat pe calculatoarele municipalității. Prin această măsură, șefii administrației locale, au încercat să îngrădească accesul angajaților, în timpul serviciului, să aibă acces la cel mai important portal de știri din Pașcani, NewsPascani.com și singurul radio local din municipiu, News FM.

Surse din Primăria ne-au declarat că cel care a dat ordinul informaticianului să blocheze accesul la presa locală și la Facebook, a fost  Gică Zanet, administratorul public al municipiului, cu aprobarea primarului Dumitru Pantazi.

Advertisements

Contactat telefonic, George Prisecaru, informaticianul Primăriei, a declarat că măsura a fost luată de el, fără un ordin de la șefi. Motivarea a fost că în Primărie funcționarii trebuie să muncească, nu să citească știrile locale sau să asculte radioul local. Prisecaru a admis că decizia a fost luată după prezența Laurei Pașcu la televiziunea Actualitatea TV și a reclamat faptul că aceasta a pus pe Facebook dispoziții de primar ce nu ar fi avut caracter public.

Cenzura instaurată în Primărie nu se oprește doar la presa locală și rețelele de socializare, ci și la dispozitivele de stocare cu conexiune USB. Toate prototipurile de acces tip USB din calculatoarele Primăriei au fost blocate și pot fi accesate doar în prezența informaticianului, fapt ce îngreunează munca în primărie.

Advertisements

Toate aceste decizii ce par a proveni din „epoca de aur”, atunci când partidul unic conducea România, au fost luate, spun sursele noastre, pentru a împiedica scurgerea de documente către jurnaliștii de la NewsPascani.com.

Primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Gabriela Nedelcu și administratorul public Gică Zanet nu au răspuns apelurilor repetate, deși subiectul discuției le-a fost comunicat prin sms.

Related posts

Bani de la fondul de intervenție în urma pagubelor hidrometeorologice, produse la nivelul județului Iași

Redacția

Şedinţă de analiză asupra viitorului RAGCL

Ema Roman

Defrișări uriașe în județul Iași

Redacția
Încarcă...