RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarii, îndemnaţi să ceară bani pentru achitarea restanţelor

Gură de oxigen pentru primarii judeţului Iaşi. Prin Ordonanţa 14/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016, s-a prevăzut un fond de 450 milioane lei în scopul achitării plăţilor restante înregistrate în contabilitatea unităţilor administrativ-teritoriale, inclusiv a instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local şi a spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale.  

 „Este o măsură foarte bună luată de Guvern, în beneficiul autorităţilor administraţiei publice locale. Privitor la OG 14/2016, am informat toate primăriile cu privire la măsura stabilită de Guvern. Trebuie ca autorităţile locale care înregistrează astfel de debite să urmeze procedura indicată în actul normativ şi să depună până la 31 octombrie 2016, la Direcţia de Finanţe, documentaţia necesară. Cererile trebuie depuse de primari”, a declarat prefectul judeţului, Marian Grigoraş. Achitarea restanţelor se face în cazul plăţilor rezultate din relaţii cu furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv cei care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat ori din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

  

Related posts

Primăria Pașcani riscă să fie acuzată de discriminare. Banii pentru culte s-au alocat în funcție de numărul de credincioși (VIDEO)

Marius Parteni

Rezultatele examenului scris pentru şefia pieţelor din Paşcani! Cine are cea mai mare notă

Ema Roman

Ședință de Consiliu Local comuna Valea-Seacă, 31 ianuarie 2023 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...