NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primarii de comune, la cuțite cu ministrul Educației

Continuă disputa dintre ministrul Educației și primarii de comuna. Una dintre probleme este reprezentată de toaletele din curtea școlilor. 

Sorin Cimpeanu FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica

Sorin Cimpeanu FOTO Inquam Photos

„Avem 126 de autorități locale care au primit finanțare anul acesta, prin bugetulul Ministerului Educației. Pe baza acestei finanțări, primăria a încheiat contract cu constructorul (…) Anul acesta avem 306 școli cu toaleta în curte. Din aceste 306 școli, 126 au primit finanțare. Întrebați-i pe primari”, a declarat Sorin Cîmpeanu, recomandând ca Ministerul Dezvoltării și prefecturile să-i tragă de mânecă pe primari că nu ar fi în stare să se ocupe de toaletele de la școli.

  

Ministrul Educației a subliniat și că din 3.586 de unități școlare fără autorizație de securitate la incendiu, doar 862 au inițiat procedura. Văzuți responsabili sunt tot primarii, care nu ar fi fost interesați de rezolvarea situației.

Advertisements
Advertisements

În replica, președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici, a reproșat „o politică lipsită de rațiune a Ministerului Educației”, acuzând că liderilor politici de la centru „le place să arate că nu au făcut primarii”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Stefano Bottoni în dialog cu Ovidiu Nahoi, Cristian Preda și Marian Voicu despre Moștenirea lui Stalin în România. Regiunea Autonomă Maghiară, 1952–1960

Redacția

LaLiga: Real Madrid a câştigat derbiul cu Atletico Madrid, Betis a învins pe Girona şi rămâne pe podium

Redacția

Ministrul britanic de externe: Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu şi acesta s-ar putea întâmpla săptămâna viitoare. Adevărul este că Rusia vrea să dea ceasul înapoi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site