NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria va plăti 3.000 de lei pășcănenilor care vor să-și caseze mașinile mai vechi de 15 ani! O parte din bani vin de la AFM!

Conducerea Municipiului Pașcani a luat decizia de a accesa un program finanțat parțial prin Administrația Fondului pentru Mediu, al cărui scop este de a retrage de pe străzi, mașinile mai vechi de 15 ani. Astfel, conform unei declarații date de Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului, pășcănenii vor primi 3.000 de lei pentru fiecare mașină mai veche de 15 ani, pe care o casează.

Banii vor fi asigurați de AFM și de municipalitate, după următoarea formulă: 2.400 de lei prin programul finanțat de AFM și 600 de lei din bugetul local.

Advertisements

„Conducerea Primăriei a luat decizia ca să ne înscriem în următorul program finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu și anume casarea acelor autovehicule mai vechi de 15 ani. Pe scurt, programul prevede că cetățenii care au în  proprietate un autovehicul mai vechi de 15 ani, euro 3 sau mai puțin și vor să scape de el, pot primi o primă de casare de 3.000 lei, din care Administrația Fondului pentru Mediu pune 2.400 lei, iar Primăria vine cu diferența de 600 lei și astfel încercăm să eliberăm parcările care și așa sunt puține, de acele autovehicule care încurcă,” a anunțat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Intenția municipalității prin înscrierea în acest program este în primul rând de a înlătura de pe domeniul public mașinile abandonate, asta după ce mai multe inițiative demarate în acest sens în ultimii ani au eșuat.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Prefectura anunţă încetarea mandatului edilului local din Cotnari

Ema Roman

Punctele de colectare a gunoiului din municipiu urmează să fie îngrădite și închise

Răzvan Grecu

Biserica din Fantanele, proprietara peste calea ferata

Redacția
Încarcă...