NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul Dezvoltării anunţă reguli noi pentru construirea grădiniţelor: vor fi verzi și sustenabile

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei a aprobat, marţi, un act normativ care prevede noi reguli pentru construcţia unor grădiniţe moderne şi sustenabile, anunţă ministerul într-un comunicat. Noul normativ tratează, în principal, aspectele legate de eficienţa energetică a acestor construcţii, astfel încât grădiniţele noi vor fi verzi şi sustenabile precum şi prevederi detaliate pentru asigurarea sănătăţii copiilor, cum ar fi, detalierea sistemelor de ventilaţie pentru aceste spaţii, relatează News.ro.

„La elaborarea acestor normative de construcţii am avut în vedere crearea unor spaţii sănătoase pentru copii, construcţia unor grădiniţe moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a precizat că acest demers era necesar pentru a moderniza regulile de proiectare, realizare şi exploatare a grădiniţelor, care datează din 1997.

Noul normativ a ţintit atât alinierea cu standardele din România şi cele europene, publicate de Asociaţia de Standardizare din România, cât şi armonizarea cu cerinţele specifice procesului educaţional din strategiile elaborate de către autorităţile publice de resort pentru reformarea sistemului educaţional din România.

Advertisements
Advertisements
  

Noul normativ tratează, în principal, aspectele legate de eficienţa energetică a acestor construcţii, astfel încât grădiniţele noi vor fi verzi şi sustenabile. De asemenea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un câine rar ce seamănă cu un leu este cel mai scump canin din lume

Redacția

Aderarea României la spațiul Schengen, tot mai aproape. Ce beneficii va aduce cetățenilor români

Redacția

Moldavia asegura que el ataque con lanzagranadas a un edificio gubernamental en Transnistria pretende “crear pretextos” para poner a prueba la seguridad en la región separatista

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site