RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria preia parte din rețelele de iluminat de la DelGaz Grig, și continuă să promită investiții

Primăria Pașcani a achiziționat oficial, o parte din rețelele de iluminat public de la SC DelGaz Grid SA. Șefii Primăriei au acum misiunea de a identifica oportunități de modernizarea a acestuia.

 

În ședința extraordinară de astăzi, pe ordinea de zi, s-a găsit un proiect de hotărâre, privind aprobarea cumpărării instalațiilor de iluminat public, de la SC Delgaz Grid SA.

  

 La nivelul UAT Pașcani, a fost constituită o comisie de negociere și s-a stabilit valoarea de transfer a acestui sistem, în sumă de 46.000 lei, fără TVA. Aici intră transferul activelor de natura instalațiilor de iluminat public, de pe raza municipiului.

 

În ședința ordinară din luna februarie, s-a votat în unanimitate, înființarea serviciului de iluminat public, și a regulamentului, și prin acest proiect s-a hotărât ca serviciul de iluminat public să fie implementat printr-o gestiune delegată. Următorul pas va fi ca printr-o procedură de achiziție publică, să se selecteze acel operator, care va gestiona practic tot ceea ce înseamnă serviciul de iluminat public de pe raza municipiului Pașcani, ne-a declarat viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Menționăm faptul că admnistrația locală intenționează să delege serviciul de administrare a iluminatului public. În acest sens s-au întreprins mai mulți pași pentru idenficarea unor soluții, dar se pare că finanțarea va veni dintr-un parteneriat privat, despre care până acum nu prea se vorbește.

Related posts

Alocațiile pentru copii cresc de la 1 martie

Redacția

Olariu vrea să fie plătit fără să muncească: „Vin, încasez bani și nu-mi asum!” Explicația lui Pintilie: „Probabil secretarul general al UAT-ului trebuie să lămurească treaba”

Răzvan Grecu

Medic nou la Spitalul din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...