RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Primăria Pașcani, vizitată de un grup de copii catolici aflați în tabără

Sediul Primăriei din Pașcani a fost astăzi vizitat de către un grup de copii de la Mănăstirea Cavanis, instituție de cult romano-catolică din Pașcani.

 

Aflați pentru patru zile într-o tabără de socializare și divertisment, cei 35 de copii din Pașcani și din satele Izvoarele, Mogoșești Siret și Huși, au vizitat preț de câteva minute sediul instituției centrale a orașului. Au fost însoțiți de către Eugenia Percă, reprezentantă Cavanis și Mirela Ancuța, inspector în cadrul Primăriei Pașcani.

  

După ce au poposit în Sala Multifuncțională și au aflat câteva lucuri despre istoricul instituției, grupul s-a îndreptat către Sala de Consiliu, unde copiilor li s-a vorbit despre nivelurile ierarhice din Primărie și despre cum se iau deciziile la nivel de oraș. La final, aceștia au fost serviți cu prăjituri și băuturi răcoritoare, din partea instituției – gazdă.

Copiii sunt de la Centrul de Tineret Sf. Iosif, din cadrul Congregației Școlilor de Caritate. Instituția de cult romano-catolică a fost înființată pentru prima dată în Italia, la Veneția, pe data de 2 mai 1802. În România a apărut abia în anul 2000. Organizatorii acestei tabere sunt Părintele Elcio și Părintele Rene. De miercuri și până mâine inclusiv, copiii vor participa la diverse activități ce presupun jocuri și vizite.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ISU Iași: Sancțiuni aspre pentru arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenuri arabile

Redacția

Preasfinţitul Petru Gherghel îşi încheie misiunea de episcop după 41 de ani

Redacția

Adăposturi de sticlă, anti-COVID. Cum se adaptează un restaurant din Amsterdam pandemiei de coronavirus

Redacția
Încarcă...