RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria A.I. Cuza – contracte păguboase, impozite prost gestionate și facturi de miliarde în așteptare!

Consiliul Local al comunei Alexandru Ioan Cuza s-a întrunit astăzi în ședința ordinară aferentă lunii octombrie. A fost prima de acest fel, după decesul fostului primar Vasile Baciu.

 

  

Ședința celor 11 aleși locali a început cu un moment de reculegere în memoria fostului edil, care urmează să primească post mortem titlul de cetățean de onoare a localității. După acest moment, discuțiile s-au încins, mai ales că în sală se aflau și alți cetățeni din comună.

Secretarul Primăriei a dat citire unei părți din ordinul prefectului județului, prin care se se ia act de faptul că atribuțiile primarului sunt preluate de viceprimarul în funcție, Constantin Popescu.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte, dar aleșii locali au încercat să discute mai punctual, despre probleme ce țin de comunicare și transparență publică. Un exemplu este proiectul privind taxele și impozitele locale pentru anul viitor, care nu a fost adus la cunoștința opiniei publice și nici a tuturor consilierilor. Discuţia pe acest subiect a fost amânată, mai ales că a fost făcută și o propunere de reducere a taxelor și impozitelor locale cu 10%. Consilierii se vor întâlni într-o ședință de lucruru, după care proiectul va fi discutat în plen.     

Aleșii locali au discutat și despre solicitarea familiei primarului Baciu, de acordare a unui sprijin financiar în vederea acoperirii cheltuielilor cu înmormântarea fostului edil. Contabila Primăriei a susținut că sunt disponibili 10.000 lei, bani care au și fost votați de consilieri pentru ajutor de înmormântare. Familia Baciu solicită de la Primăriei un alţi 28.000 lei sub formă de ajutor, despre care se va mai discuta atunci când sumele vor exista.

Impozite şi taxe la buget!

Nevoia de bani este foarte mare la nivelul comunei. Aşa că aleşii locali din opoziţie au solicitat aplicarea unei taxe pentru mijloacele de transport ale balastierelor care tranzitează drumurile comunale. De asemenea, piaţa va fi reorganizată astfel încât să poată fi încasaţi bani de la comercianţii care participă la târgul săptămânal.

Consilierii au mai solicitat ca pietruirea drumurior să se facă cu utilajele Primăriei şi angajaţii acesteia, nu cu firme specializate.       

Contracte neacoperite de ordinul miliardelor de lei! Primăria bună de plată!

Tot astăzi, aleşii locali au mai aflat că Primăria are de acoperit foarte mari sume de bani, pentru contracte încheiate. Contabilul instituţiei a venit cu acestea în şedinţă, la cererea consilierilor Gheorghiţă Blaga, Mihai Arion, preşedintele de şedinţă, şi Radu Hanor.   

Aşa s-a aflat că din bugetul Primăriei trebuie să se plătească până în anul 2021 peste 320.000 lei pentru camerele de supraveghere ce au fost amplasate în comună, asta în condițiile în care bugetul alocat la începutul anului a fost de 20.000 lei. Tot astăzi, consilierii au fost informați că factura telefonică lunară se ridică la peste 3.000 lei, aici intrând și costurile generate de unele aparate deținute de oameni din afara instituției publice.

Mai sunt și alte lucrări realizate de unele firme de construcții, a căror valoare depășesc sumele prevăzute inițial, înainte de demararea investițiilor, sau lucrări executate fără ca banii să existe efectiv în conturi.

Consilierii locali au făcut apel la primarul interimar, secretarul instituției și funcționari să fie făcute publice în clar toate problemele din Primărie, pentru ca cetățăenii să cunoască adevărul. Reporterii Actualitatea Tv vor fi prezenți la ședințele Consiliului Local pentru a prezenta discuțiile aleșilor. În acest sens, am solicitat secretarului Primăriei să ne fie prezentat graficul de ședințe pentru următoarele luni. 

Related posts

Ultima prelungire posibilă a recensământului. Persoanele care nu şi-au dat datele, ameninţate cu amendă de 3.000 de lei

Redacția

Vremea 6 septembrie. Frig în toată ţara, temperaturile sunt mult mai scăzute pentru această perioadă

Redacția

Comisia de fond funciar amendată de judecători, pentru că nu respectă hotărârile judecătorești de eliberare a titlurilor de proprietate

Răzvan Grecu
Încarcă...