RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Avertisment pentru șefii Primăriei din partea cetățenilor de pe “Mârzasca”. Iată ce probleme au mai ridicat pășcănenii la audiențe

Familiile de pe strada Nicolae Iorga care locuiesc pe panta “Mârzasca” continuă să trăiască un adevărat calvar. Le-au spus-o dinou astăzi și autorităților locale.

Strada pe unde ei ar trebui să circule se surpă pe zi ce trece sub privirile lor neputincioase, fără ca Primăria să facă ceva, asta deși de multe ori au făcut petiții.

  

Oamenii nu au prea mari așteptări. Singura lor dorință este aceea ca gropile să fie astupate cu niște pietriș sau material rezultat în urma demolării. Astăzi același cetățean care și în trecut a mai bătut la ușile Primăriei le-au dat un ultimatum celor din conducerea Primăriei. Dacă până la data de 1 martie problema nu este remediată, oamenii vor acționa în intanță administrația locală.”Domnul Lupu Constantin din Paşcani, stradă N. Iorga (Mârzasca) a solicitat administraţiei locale refacerea pantei sus menţionate. Viceprimarul i-a transmis că acest obiectiv este prins în Bugetul pe anul 2015 iar strada va fi modernizată”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

La audiențe s-au prezentat alți 10 oameni care au ridicat diferite probleme de natură socială, absența locurilor de muncă sau lipsa banilor.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Lenuţa Vatra din Paşcani a solicitat un loc de muncă, motivând că nu are cu ce îşi întreţine fiul de 8 ani iar soţul are un salar mic. Din păcate, la Primăria Paşcani nu sunt în momentul de faţă locuri de muncă pentru studiile pe care le avea respectivă persoană (ea a lucrat că femeie de servici la Colegiul Unirea şi are zece clase terminate).

Chius Vasile din Paşcani a solicitat administraţiei locale să nu mai plătească penalităţile la chiria locuinţei ANL. Acesta are de achitat 170 milioane de lei vechi. Viceprimarul i-a transmis că în perioada următoare este posibil să fie făcut un Proiect de Hotărâre în acest sens, din cauza faptului că există mai multe cereri de scutire de la plata penalităţilor.

Claudia Cojocaru din Paşcani a solicitat un loc de muncă sau un sprijin financiar. Femeia suferă de ciroză hepatică şi spune că din cauza bolii toţi angajatorii la care s-a  prezentat la interviu refuză să îi acorde o şansă. Mai mult, de curând soţul a părăsit domiciliul.  Viceprimarul a direcţionat cererea doamnei Cojocaru către Compartimetul de Asistenţă Socială pentru a primi un ajutor pentru medicamente şi pentru a i se întocmi dosar de susţinere al familiei;

Carolea Constantin a revenit la audienţe, după ce a prezentat în urmă cu două săptămâni situaţia unei tinere ce se confruntă cu probleme sociale. Acesta a venit însoţit de Maria Stănescu, o femeie ce nu are locuinţa, loc de muncă şi trăieşte din milă vecinilor în blocul în care locuieşte familia Carolea. Bărbatul a solicitat o locuinţa pentru persoană menţionată, însă momentan Primăria nu deţine o astfel de locaţie. În perioada următoare va fi amenajat fostul sediu al Fundaţiei “Ştefan cel Mare”, unde vor fi cazate persoane cu astfel de situaţie. Compartimentul de Asistenţă Socială se confruntă cu o altă problema, tânăra nu are nici un act de identitate. Domnul Carolea a declarat că Maria Stănescu ar fi avut un buletin însă se află în Italia la o vecină care ar fi luat-o în spaţiu. Rămâne că acest caz să fie monitorizat în continuare de domnul Hariga, pentru a se găsi o soluţie.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Plângere penală împotriva conducerii medicale de la Spitalul CF Pașcani

Marius Parteni

Sectoare din A7 ”Autostrada Moldovei”, scoase la licitație pentru execuția lucrărilor în iulie

Redacția

Licitație supraevaluată adjudecată de EkySam! Strada Gării “se face” la jumătate din prețul propus de primar

Ema Roman
Încarcă...